avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACT DE MUNCA

BUNA ZIUA ,
sunt angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata , la 8 ore /zi , 40 ore / saptamana.
Exista vreo varianta in care angajatorul sa nu plateasca asigurarile sociale pentru contractul existent si doar pentru 6 sau 4 ore? Fara a mi se schimba conrtractul( adica nu exista nici un act aditional care sa modifice prevederile din contractul de munca)?
se poate ca angajatorul sa plateasca la finante mai putin doar pentru faptul ca nu are realizari?
Va multumesc!
Flavia
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 1 Decembrie 2011
Nu cred ca exista o asfel de varianta ... decat daca plata contributiilor o face in rate ...angajatorul are posibilitatea de a decide daca plateste sau nu contributiile datorate bugetului de stat, sub riscul sanctionarii acestuia in caz de neplata.

Salariatul are dreptul sa promoveze o actiune in instanta impotriva angajatorului in cazul in care constata ca acesta nu si-a indeplinit aceasta obligatie prevazuta in c.i.m. si in legisltaie.
Angajatorul trebuie sa plateasca toate taxele aferente salariului pe care il aveti, timpului de lucru.
Nu poate sa plateasca asigurarile sociale pentru 6,4 ore cand dvs sunteti incadrata cu 8 ore.
Posibilitatea o are de a plati mai putn decat datoreaza , dar asta nu o poate face prin stabilirea exacta a duratei timpului de munca pentru care plateste contributiile ... de exemplu, un angajator are de plata 13.000 lei c/v contributii sociale .. daca nu are toti banii , el poate plati o cota-parte din aceasta suma , cu riscul sanctionarii pentru suma neplatita.
Multumesc.
Practic nu poate plati mai putin decat daca schimba contractul de munca pe mai putine ore si salar mai mic?
Daca face acest lucru fara a ma anunta si semneaza el actul aditional in numele meu raspunderea lui devine penala,nu?
La ce infractiune s-ar incadra? Abuz de incredere, fals in acte , inselaciune?
Mi-e frica ca asta a facut angajatorul si nu doar cu mine ci cu toti angajatii. Cred ca a facut acte aditionale cu modificari ale contractelor de munca dar le-a semnat tot el si le-a inregistrat la ITM.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
FLAVIA VLAD, utilizator
Ambele concluzii sunt corecte.

Alte discuții în legătură

Calcul taxe diablo diablo Buna ziua, pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor? Va ... (vezi toată discuția)
Care este datoria unui salariat la stat, cu salariul de 720 lei walyy walyy Am si eu o mica problema, pentru a nu fii inselata iar de catre fostul meu sef as dorii sa stiu ce datorii am eu ca si salariat fata de stat la salariul de 720 ... (vezi toată discuția)
Contributiile salariale si concediul de odihna AmaliaPopescu AmaliaPopescu 1)As dori sa aflu care este suma totala a impozitelor pe salariu adica platide de catre angajator si angajat(ex:720Lei salariul pe cartea de munca).Doresc sa ... (vezi toată discuția)