Buna ziua,
Am incheiat contractul de inchiriere cu 15 Dec. (este mentionat ca urmeaza sa fac punct de lucru acolo) si as vrea sa fac punctul de lucru sapt. aceasta (deci inainte de 15 dec.-inceperea derularii contractului). Exista ceva probleme pe la registru cu privire la acest lucru, daca vreau inainte?
Care este procedura, ce acte sunt necesare (sunt administr. si asociat unic-mai este nevoie de Hot. AGA?) si cat dureaza?
Multumesc anticipat pt. raspuns!
Claudia
Da. Nu o sa va accepte. Ei inregistreaza si perioada de valabilitate a contractului de inchiriere. La expirarea contractului, daca acolo in el nu se prevede clar ca se prelungeste automat cu inca o perioada, daca niciuna din parti nu renun ta explicit la el, cei de la registrul comertului considera ca nu mai e acel punct de lucru si deci trebuie sa aveti grija sa depuneti actul aditional de prelungire al contractului.
In contract se prevede ce spuneti dvs. Cred ca nu ati inteles bine (sau nu am fost eu explicita): contractul nu se reinnoieste ci este unul nou pt. un punct de lucru nou-primul! Este aceeasi problema? Nu am inteles foarte bine la ce v-ati referit!
In primul rand as dori sa va pun la dispozitia Dvs. o adresa de web foarte utila:
www.onrc.ro. Aici veti gasi procedura exacta, mai mult, puteti sa descarcati cererile necesare.
In privinta datei, opinia mea este ca ORC-ul ori va va respinge cererea, ori o va suspenda pana la data intrarii in vigoare a contractului de inchiriere.
Aveti nevoie de urmatoarele acte: Hot. AGA, contor de cuvinte + cererile de la ORC. Termenul de solutionare, practic, ar fi intre 5-10 zile lucratoare. (la ORC Cluj de ex. 5 zile, la ORC Mures poate fi chiar si 10).
In fine, am o intrebare: nu se poate redata contractul de inchiriere ?
P.S.: in cazul in care aveti nevoie de modele de acte, as putea sa le postez (dorind sa vin si in ajutorul celorlalti utilizatori).
SUCCES !!!
Nu. Ati inteles bine. Era o completare la problema dumneavostra, asa ca la o adica...
-cerere tip pe care o obtii de la ORC
-hot.asociatilor pt.deschiderea punct de lucru
-declaratie pe propria raspundere data de administratorul soc.ca indeplineste toate cond de autorizare ( model tip de la ORC)
-dovada sediului (contract de inchiriere sau comodat)
-taxa judiciara de timbru pe care o platiti la ei