avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare platitor TVA, cifra de afaceri estimata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare platitor TVA, cifra de afaceri estimata

Buna seara!

Tocmai am inregistrat o societate la Registrul Comertului iar acum vreau sa o inregistrez ca platitor de TVA, as dori sa stiu pentru ce este necesara in declaratiile 098 si 010 declararea uneii cifre de afacei estimata? Se va calcula cumva un impozit pe profit de plata anticipat? Care este sensul?
Deasemenea vreau sa o inregistrez cu perioada fiscala trimestriala pt. impozit, TVA si contributii..este acest lucru posibil pentru activitate in comert? Cum ar fi recomandat, perioada fiscala lunara sau trimestriala, care sunt avantajele sau dezavantajele in cazul fiecareia?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 17:02, 6 Decembrie 2011
Nu vi se va calcula un impozit anticipat pe profit. E doar o valoare orientativa, pentru ca devii obligatoriu platitor de tva, chiar daca la inceput pornesti activitatea ca neplatitor, cand depasesti o anumita cifra de afaceri de 119 000 lei anual (35 000 euroi la cursul de schimb din anul aderarii la UE).
Pentru tva se plateste la trimestru (doar cazurile mai speciale platesc lunar) si la impozitul pe profit automat perioada de plata la trimestru.
La depasirea CA anuala de 100.000 eur se trece la TVA lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 010 ancut75 ancut75 cu privire la declaratia 010, ca firma noua trebuie sa estimez cifra de afaceri???? daca da, cum sa procedez? , va fi inferioara plafonului de scutire ... (vezi toată discuția)
Plafon de trecere de la impozit pe profit trimestrial la lunar dutescu maria dutescu maria Buna ziua am un srl infiintat in oct. 2012 care s-a declarat platitor de impozit pe profit trimestrial. Are CA. in oct.2012 de 108 105lei plus in nov 2012 50 ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale goidescu steluta goidescu steluta Pe anul 2008 si 2009 am depus declaratiile privind impozitul pe salarii trimestrial conform vectorului fiscal pe care l-am avut. Acum, cand am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)