avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Meseria de kinetoterapeut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Meseria de kinetoterapeut

In conditiile in care un cetatean roman, absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport,din cadrul Universitatii de Stat-Pitesti,cu specializarea in Kinetoterapie,pleaca in Belgia in incercarea de a se afirma pe un post de kinetoterapeut.Pentru a intra in legalitate,pregateste actele de independent,pe care le inainteaza statului belgian.
Dupa aproximativ 45 de zile,primeste o scrisoare in care i se comunica imposibilitatea statului belgian de a recunoaste diploma de kinetoterapeut din Romania,pe motiv ca "meseria de kinetoterapeun nu este reglementata in legislatia Romaniei".
In cazul dat,se poate folosi de specificatia Monitorului Oficial 561/ 08.08.2011,unde este stipulata meseria de kinetoterapeut cu codul aferent?Studiile masterale finalizate,ar duce la usurarea situatiei?
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
andreea_smadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ktpcamelia , utilizator 21:42, 15 Martie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Confuzia pleaca si este intretinuta si de cei dintre ai kineti care, din comoditate, din teama de a aplica progr. kinetice, din imposibilitatea de a acumula experienta admit sa profeseze doar masaj, desi teoretic ei ar fi abilitati sa faca kineto. Ce sa inteleaga beneficiarul de aici?
In plus, e mai facil sa executi masaje doar cu mainile tale si sa incasezi 60 - 100 ron pe o sedinta decat sa te zbati printre insertii musculare, sa gandesti, sa mobilizezi, sa opui rezistenta, ba sa mai ai nevoie si de diverse aparate si sisteme ajutatoare costisitoare, nu?...

Ca sa fiu sincera dupa ce personal am practicat kineto ani de zile pe handicap sever( copii) si pe postoperatori si posttraumatici ( adulti ) am ajuns schimband domiciliu, in capitala, sa fac masaj ca sa supravietuiesc... de kineti buni, cu incredere in ei nu are nimeni nevoie decat daca accepta sa fie renumerati ca si kineto debutanti. Nu conteaza ca pot lucra coordonand trei pacienti odata, nu conteaza ca nu ma mai sperie nimic ca si cazuistica ( sau aproape nimic); nu mai conteaza nici cei 8 - 10 ani experienta practica, daca nu accept sa prestez pe un salariu de 14 - 15 milioane / luna ajungi sa faci masaje, si kineto la domiciliu, la negru, daca ai noroc sa afle cineva de tine.

De PFA stim cu totii....ce-i interesati, dar faceti un calcul....cat trebuie sa munciti ca sa puteti plati taxele si apoi sa mai traiti, sa cresteti copii. Numai chiria unui spatiu de 3 / 4 mp costa in Bucuresti 300 euro...
Concluzie: cine n-a reusit sa plece in Franta inainte de-a se certa Base cu Sarckozi, cine nu are un loc cald in sist de stat ( spital ), cine nu are de unde sa-si "traga" pacienti spre propriul cabinet ( vezi practica medicilor ) moare in Romania, desi are cea mai frumoasa meserie din toate nomenclatoarele lumii.....

Recunosc sunt intr-un moment de maxima frustrare

Draga Kip Camelia

Miscarea corpului care permite desfasurarea vietii omului in normalitate este uitata in "plasa de painjen" a tehnologiei. Comoditatea fizica e un dusman de temut al lumii moderne.

Terapia prin miscare e o cenusareasa a medicinii din lipsa de sprijin administrativ si din prea putina cunoastere.

Naturaletea ei se pierde in "gaura neagra" a profiturilor firmelor ce activeaza cu produse si servicii in sistemul de sanatate. Industria din domeniu medical este mai profitabila decat cea de armament (a se vedea statisticile oficiale)

Am fost presedinte de bacalaureat. Am tinut in mod expres sa particip la proba de educatie fizica. Am fost uimit de faptul ca mult prea multi tineri nu puteau prinde o minge sau aveau probleme sa faca o tumba. Gravitatea acestei situatii nu o comentez.

In orasele occidentale de marimea Timisoarei sunt biciclete si piste pentru ele, folosite pe scara larga. In Timisoara au inceput (firav) prin grija primariei si a unei asociatii sa apara si sa se extinda aceasta activitate.

Sunt de parere ca terapia prin miscare are viitor.

Sper sa depasiti cat mai repede starea de frustrare in care va aflati.

cu toata stima si consideratia Nicolaie

Multumesc pentru incurajare, domnule Ciobotaru.
Ce sa zic, gand la gand cu bucurie.
Pana una alta, tot de munca ne folosim sa putem dejucam depresiile. Eu imi vad de cei 2 - 3 pacienti cu care lucrez acum, de orele de "dirigentie" in formula de voluntariat, pe care incerc sa le institui in scoli, pentru ai invata pe cei tineri ca postura corpului lor, in banca, pe strada, la cinema, spune celorlalti cat de atent si sanatos te porti cu sinele, si tot asa.
Nu sunt genul care sta si se lamenteaza, eu chiar sunt activa dar produc putin si acum, cu familie si 2 copii chiar incepe sa-mi pese de lacunele unui sistem prost gandit si aplicat si mai prost.

Timisoara a fost mereu cu un pas inaintea tarii... sau cu doi pasi.
Si in Bucuresti s-au facut piste dar acum nu mai au loc pietonii, mai ales mamicile cu bebei in carucioare.Ce spuneam despre sistem?

Dar, sa revenim la subiectul topicului cu o intrebare tintita: daca mi-am dat demisia din sistemul de stat ( din DGASPC ) in oct 2011, asta dupa ce fusesem in concediu crestere copil pot, am dreptul la somaj? Suna a disperare, n-am fost niciodata somera, si am o vechime pe cartea de munca de 8 ani... pana la data concediului
Demisia nu are ca urmare intrarea in somaj.

Indemnizatia de somaj, se acorda cand incetarea contractului de munca se face din initiativa angajatorului, din motive ce tin de reorganizari de activitati si redistribuiri de sarcini.

Daca nu lucrati in acest moment, aveti statut de casnica sau de somer fara indemnizatie.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Necorelatie intre cor si denumirea functie de pe diploma de licenta anomar_eva anomar_eva Buna ziua, Am o mare nelamurire referitor la ceea ce trebuie sa fac in situatia in care ma gasesc. Descriu putin problema: -am absolvit o facultatea, sistem ... (vezi toată discuția)
Am sau nu am dreptul la munca ? va rog raspundeti-mi! AlexandrinaGroparu AlexandrinaGroparu Am eu o idee trasnita ca eu, medic specialist, am dreptul sa-mi exercit profesia pentru care m-am pregatit in ultimii 12 ani. Am facut rezidentiatul in ... (vezi toată discuția)
Sistemul medical romanesc west point west point Cred ca ar fi utila o dezbatere pe forum despre sistemul medical romanesc,mai ales in prisma \"celebrului\" caz care a facut valva zilele astea,si anume a ... (vezi toată discuția)