avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necorelatie intre COR si denumirea functie de pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necorelatie intre COR si denumirea functie de pe diploma de licenta

Buna ziua,
Am o mare nelamurire referitor la ceea ce trebuie sa fac in situatia in care ma gasesc. Descriu putin problema:
-am absolvit o facultatea, sistem bologna de 3 ani, institutie acreditata si de prestigiu (UMF Cluj)
-am obtinut o diploma pa care scrie: "licentiat in balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala"
-pana aici toate bune si frumoase, dar cand sa ma angajez ma lovesc de imposibilitatea de a candida la concurs din motivul ca titlul pe care l-am obtinut in urma celor 3 ani de facultate nu se regaseste in nomenclatorul muncii.
Postul la care am dorit sa candidez a fost unul de asistent medical de fizioterapie din cadrul unui spital.
Intrebarea mea este, ce ar trebui sa fac in cazul acesta? Este de vina Ministerul Muncii care nu a updatat denumirile cu noile specializari, este de vina UMF care nu a corelat diplomele de licenta cu denumirile din COR?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 15 Noiembrie 2012
2264 Fizioterapeuţi
Fizioterapeuţii evaluează, planifică şi implementează programe de reabilitare care îmbunătăţesc sau restabilesc funcţiile motorii umane, măresc capacitatea de mişcare, calmează durerile şi tratează ori previn problemele fizice asociate cu leziuni, boli şi alte deficienţe. Aceştia aplică o gamă largă de terapii fizice şi tehnici, cum ar fi mişcarea, ultrasunetele, laserul şi alte tehnici similare.
226401 fiziokinetoterapeut
226402 fizioterapeut
226403 cercetător în fiziokinetoterapie
226404 asistent de cercetare în fiziokinetoterapie
226405 kinetoterapeut
226406 profesor de cultură fizică medicală

D-voastra nu va incadrati pentru postul de asistenta.....intrati in categoria de mai sus!
Nu este de vina Ministerul Muncii pentru faptul ca dvs ati luat o licenta intr-un anumit domeniu ... conditiile de admiterea la un concurs sunt stabilite de angajator ... acesta trebuia sa specifice ca pot participa la concurs cei care au calificarea /diploma de asistent medical cu specializarea in kinetoterapie .. d.p.m.d.v. diploma dvs va dadea dreptul sa participati la un astfel de concurs ...
Licentiat kinetoterapeut nu este totuna cu asistent medical de fizioterapie.
In nomenclator cei care ocupa postul de asistenti au o alta pregatire: scoala posliceala de asistenti medicali....ceea ce nu este tot una cu kinetoterapeut. Un kinetoterapeut este un fel de maseur, profesor de educatie fizica, dar cu cunostiinte medicale limitate(din anatomie, fiziologie, putina patologie medicala pe probleme legate de bolile reumatismal-degenerative, etc. dar cam atat) pe cand un asistent medical are cunostiinte mai vaste si poate face injectii, perfuzii, sala de operatii, etc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator
unmoeglich a scris:

Licentiat kinetoterapeut nu este totuna cu asistent medical de fizioterapie.
.....


Nu cred ca am pus semnul de egalitate intre cele doua sintagme ..

Asistentii medicali pot avea si studii superioare , nu numai studii postliceale ... exista vreo reglementare care prevede ca pentru postul de asistent medical se pot inscris la concurs numai cei care au studii postliceal , nu si cei cu studii superioare ?
Tot ce va pot spune ca la stat se tine inca cont de asa ceva. Evident ca un medic, daca la asta va referiti poate ocupa si postul de asistent(exact ca in drept: cine poate mai mult, poate si mai putin). Dar in nici un caz kinetoterapeutul pentru ca el nu are pregatire medicala, asta este important la asistent pregatirea medicala! Iar informatiile pe care vi le-am dat(ca de altfel toate informatiile pe care le furnizez aici in domeniul medical) apartin unei cunostinte care este chirurg(56 ani) angajat la stat...
Faptul ca kinetoterapeutul face complementar si niste notiuni mai mult decat primare cu privire la medicina nu ii da dreptul sa devina asistent medical indiferent de specialitate pe care o are asistentul...
Ultima modificare: Duminică, 11 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Nerecunoasterea statutului de fiziokinetoterapeut!! hasty4you hasty4you Buna ziua! Apelez la cunoastintele dumneavoastra, deoarece ma confrunt cu o grava problema. Am terminat Facultatea de Moase si Asistenta Medicala, ... (vezi toată discuția)
Nerecunoasterea titlului de fiziokinetoterapeut alexavn alexavn Am absolvit in perioada 2004-2007 Colegiul de BFKT si recuperare medicala din cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala, Univ de Medicina si Farmacie, ... (vezi toată discuția)
Diploma umf balneofiziokinetoterapie dacian11 dacian11 Sunt absolvent in anul 2010 al sectiei de Balneofiziokinetoterapie si recuperare din cadrul UMF Cluj-Napoca. De la DSP mi s-a eliberat un certificat de ... (vezi toată discuția)