avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta iesire la pensie politisti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta iesire la pensie politisti

Lucrez in MAI ca si politist.
La art 41 alin. 2 din HG 257 din 2011 privind normele de aplicare ale Legii 263 din 2011 privind pensiile publice, se stipuleaza: " În situatia cadrelor militare, soldatilor si gradatilor voluntari, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale, reducerea varstelor standard de pensionare se face din varstele standard prevazute in anexa nr. 6 la lege, numai in conditiile realizarii stagiului minim de cotizare in specialitate."
In februarie 2013, am varsta necesara iesirii la pensie, am stagiul minim de cotizare dar nu am stagiul complet de cotizare.
Ma intereseaza daca in aceste conditii pot sa ies la pensie conform textului de lege mentionat mai sus
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:19, 10 Decembrie 2011
Da, puteti iesi dar veti fi penalizat. Cuantumul pensiei se calculeaza prin inmultirea punctajului mediu care este suma punctajelor anuale impartit la stagiul complet de cotizare si inmultit apoi cu valoarea punctului de pensie, intr-o formulare mai simplista.
patrascusimion a scris:
Da, puteti iesi dar veti fi penalizat.

Pensia pentru limita de varsta nu este o pensie penalizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pporfiroiu pporfiroiu cum se mai poate iesi la pensie din politie????????????????? :((:sorry::sorry: (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie, activitate in cadrul mai rova66 rova66 Lucrez in MAI ca si politist din anul 1987(in afara de cei trei ani de scoala militara) La art 41 alin. 2 din HG 257 din 2011 privind normele de aplicare ale ... (vezi toată discuția)
Pensionare daena daena buna ziua,am o nelamurire privind anexa 6 din legea 263/2010.in cazul in care se iese la pensie la limita de varsta si beneficiem de reducerea varstei de ... (vezi toată discuția)