avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj judiciar

Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu aceasta hotarare judecatoreasca : Solutie: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul-pârât C.I. împotriva pârâtei-reclamante C.E... Admite în parte cererea reconvenţională formulată de pârâta reclamantă Omologhează raportul de expertiză judiciară în specialitatea construcţii efectuat de expert D. S, varianta 1. Atribuie în proprietate şi posesie pârâtei-reclamante C. E. imobilul apartament nr. 46, cu trei camere ,situat în str.... Obligă pârâta reclamantă la plata către reclamantul pârât a sumei de 28.586 lei cu titlu de sultă. Omologhează raportul de expertiză tehnică judiciară întocmit de expert P. N, varianta 1. Atribuie în proprietate şi posesie reclamantului pârât lotul compus din următoarele bunuri mobile:..etc etc...... Atribuie în proprietate şi posesie pârâtei reclamante lotul compus următoarele bunuri :....etc...etc... Obligă pârâta reclamantă să achite reclamantului pârât sume de 33 lei cu titlu de sultă. Omologhează raportul de expertiză contabilă întocmit de expert R.G.. Stabileşte în sarcina ambelor părţi ,să achite, în contribuţie egală, restul de 30625,11 lei din contravaloarea ratelor datorate în baza contractului de credit nr.... încheiat cu Alpha Bank – şi a contractului de credit bancar nr. încheiat cu Banca Românească SA. Stabileşte în sarcina ambelor părţi să achite, în contribuţie egală, suma 7129,39 lei , reprezentând restanţe la cheltuielile de întreţinere datorate Asociaţiei de proprietari bl..... Compensează cheltuielile de judecată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare..Bun...toate bune si frumoase...acum nu stiu cum pot proceda sa intru in posesia sultei de la apartament...a bunurilor si nu in ultimul rand nu stiu cum se va proceda cu creditele,pentru ca unul este pe numele meu in valoare de 30.000 de lei iar unul pe numele fostei sotii de 7.000 de lei..fosta sotie imi datoreaza din acest credit de 30.000 de lei..15.000 de lei,eu la randul meu ii datorez 3.500 de lei din creditul ei si inca 3.500 de lei de la intretinere..in total 7.000 de lei....Scazand datoria mea fata de fosta sotie,ea ar trebui sa mi dea suma de 8.000 de lei...Pe mine m ar interesa si m ar avantaja sa mi primesc bani toti odata,nu as vrea ca eu sa raman cu acel credit pe numele meu si ea sa mi plateasca lunar o suma de...Va multumesc frumos si sper sa ma puteti ajuta
Cel mai recent răspuns: ionutgcalin , utilizator 19:22, 7 Decembrie 2011
Nu stiu care e nelamurirea dvs, ptr ca hotararea instantei e destul de clara.
S-au impartit bunurile si s-a stabilit sulta corespunzatoare egalizarii loturilor.
In ceea ce priveste obligatiile, respectiv creditele, urmeaza sa le achitati impreuna. Daca vreti sa schimbati ceva in legatura cu creditele, va trebui sa discutati cu banca creditoare..nu cu instanta.
Succes.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Florin*, utilizator
Bun mulltumesc...si daca banca creditoare nu accepta aceasta varianta???
Si nu cred ca ea are salariul necesar sa ia asupra ei jumatate din creditul meu....si nu stiu daca banca ar accepta acest lucru...chiar nu stiu cum voi pune in executare aceasta hotarare...
nu ma mai poate ajuta nimeni va rog cu un sfat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire formula executorie ionutgcalin ionutgcalin indraznesc sa va cer un sfat va rog din suflet daca ma puteti ajuta....am trecut printr un proces de partaj....dupa trei ani de judecata aceasta a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interpreta acest dispozitiv dintr-o sentinta investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru Prin S.C. nr.X s-a dispus [,,] Atribuie reclamantei varianta nr.1 din raportul de expertiza ing.YZ. compus dintr-un imobil situat [...] cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Interpretarea unei hotarari judecatoresti stefan25 stefan25 buna ziua! la hotararea de mai jos,trebuieste sa platesc si cheltuielile de judecata sau daca nu sunt mentionate nu le platesc,cum se procedeaza? Solutie: ... (vezi toată discuția)