avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de succesine mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de succesine mostenitori

locuiesc in casa parinteasca a tatalui,casa apritind bunicii mele care este decedata,mostenitorii bunicii fiind tatal meu ,care este decedat si el si matusa mea(sora tatalui), care este in viata si locuieste in alta localitate. Mentionez faptul ca ca io si parintii mei am locit impreuna cu bunica in aceasta casa timp de 27 ani,parintii mei participand pe toata aceasta perioada la plata impozitelor precum si la intretinerea gospodariei si a bunicii,mama fiind cea care a suportat cheltuielile de inmormantare a bunicii, si acum intreb: intre cine va trebui sa aiba loc procesul de impartire a casei,intre mine(ca mostenitor al tatalui meu, el ne mai fiind in viata) si matusa mea (ca mostenitor direct al buncii) sau la acest proces va avea dreptul si mama mea dat fiind faptul ca locuit in aceasta casa timp de 27 ani? Si ce drepturi are fiecare parte, ii revine matusii mele care nu a contribuit cu nimic, la intretinerea bunicii si acestei case 1/2 din gospodarie?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:03, 7 Decembrie 2011
In calitate de succesibila, matusa poate avea dreptul la 1/2 din casa. Totusi, daca matusa nu a aceptat mostenirea in termen de 6 luni de la decesul bunicii inseamna ca poate fi declarata straina de succesiune.

Deci, daca matusa nu a locuit in casa si nici nu a dat o declaratie de acceptare a mostenirii solicitati instantei sa constate ca matusa este straina de succesiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Obligatii de intretinere parinte supravietuitor zoly55 zoly55 Suntem doi frati (dupa mama) ,am locuit in aceeasi casa , avem nume diferite, fratele meu este copilul ambilor parinti eu pe cel din prima casatorie a mamei. ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire mala72 mala72 Buna ziua.Daca ma puteti ajuta si pe mine cu niste explicatii la problema mea va sunt sincer recunoscator.In primul rand sa va explic cum stau ... (vezi toată discuția)