avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insarcinata, cu contract de munca in italia, ma intorc ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insarcinata, cu contract de munca in italia, ma intorc in Romania. Sunt asigurata in sistemul public de sanatate?

Buna ziua tuturor! Am si eu o problema pe care sper sa ma ajutati sa o rezolv:in cateva cuvinte sunt insatcinata,am un contract indeterminat in italia unde sunt rezidenta in italia de 7ani,din cauza cheltuielilor pe care o sa le am cu sarcina si nasterea bebelui sunt nevoita sa ma mut in Romania.Intrebarea este, pot beneficia de analize,ecografii,spitalizare gratuita in Romania,la fel ca aici,este in vreun fel femeia insarcinata protejata ,la fel ca aici? Sau cum trebuie "sa ma misc" o data ajunsa in Romania? Multumesc anticipat tuturor celor care vor incerca sa ma lamureasca in aceasta privinta!
Cel mai recent răspuns: Tania3 , utilizator 09:41, 8 Decembrie 2011
Da si in Romania ,statul ocroteste femeia care naste ,deci avetiaceleasi drepturi ca si in Italia.
in Romania beneficiati de gratuitate numai daca ati contribuit la Casa de asigurari de sanatate
Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii spune:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.
Interesant ca vrei sa te intorci ca in Italia nu tre sa dai bani la dr pe cand aici te costa tot, , dpdv al legii e asa cum zice dolmnul valeriutudor, numai ca nici un doctor nu va accepta sa te vada doar la spital toti ginecologii au cabinete medicale si daca vrei sa ai o sarcina urmarita cum trebuie tre sa iti cauti un dr , in concluzie vizita lunara in primele 7 luni aspi la 2 saptamani in luna a 8 si saptamanal in luna a 9-a, costa fiecare vizita, depinde de zona in care te intorci in ro, daca ai norocul sa ai o sarcina fara probleme, analizele care is gratuite is minimale , de sange urina si testul hiv si rbw( sifilis) , restul totul costa antitoxoplasma citomegalovirus..... dublu test triplu test , amniocenteza daca este cazul..... deci cand se ajunge la nasterea propriu-zisa exista 2 variante nastere naturala sau cezariana , unii medici iti dspun in fata cat te costa altii astepata fara sa zica nmic , oricum intereseaza-te pe forumurile pentru parinti cat costa o nastere in romania, sau mai ai "oportunitatea" de a naste cu medicul de garda, si aici iar nu se stie cum , pe mana cui pici. Eu as plecat in italia cat vad cu ochii, cumnata mea are termen la limita tre sa nasca si ii este mult mai usor acolo decat i-ar fi aici in tara , ea isi peminte cu salar in italia sa isi cumpere mobila pt bebe si eu aici a trebuit sa imprumut un patut de bebe de la vecini. Eu te sfatuiesc sa te informezi foarte bine inainte de a lua o astfel de decizie. Teoretic romania protejeaza gravidele si lauzele( 1 luna dupa nastere) practic te jupoaie de vie ginecologii care au si ei un fel de lege a lor!
Poate cineva va zice ca se fac consultatiii in policlinica gratuite, da e adevarat la care tre sa te programezi cu 2 luni inainte si nimenersti la toti doctorii pe rand in 9 luni , eu una nu as putea , imi strang cureaua si merg la privat ( cabinet) sa imi urmareasca sarcina, voi avea o a 3-a cezariana fara a fi la cerere si crede-ma ca nu mi-e tot una cine imi taie burta si daca ar fi sa nasc natural nu mi-ar fi tot una cine ma coase jos dupa epiziotomie( taietura de perineu pt a evita rupturile, cu care se aleg majoritatea femeilor la nastere).......

Legea e buna, dar pana la Dumnezeu te manaca sfintii!

daca vrei mai multe info despre fata reala a Romaniei lasa un mesaj pe privat!

Avand contract in Italia legea de acolo e mult mai avantajoasa pentru tine, daca nu gasesti informatii scrie privat un mesaj si te ajut eu , am rude in Italia si stiu exact ce vorbesc !
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Tania3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatie cezariana - nedespagubita de asigurator B_BONE_S B_BONE_S Buna ziua, Angajatorul meu (Vdf) are incheiat cu asiguratorul \\"Grli\\" un contract pe baza caruia anumite evenimente medicale sunt asigurate si ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati daca este caz de malpraxis ... Laura_89 Laura_89 Buna ziua, VA ROG SA MA AJUTATI DACA ESTE CAZ DE MALL PRAXIS Am fost operata la Spitalul de urgenta .............., in data de 01.07.2020, ... (vezi toată discuția)