avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aur de investitii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aur de investitii

Livrarile interne de aur de investitii sunt scutite de TVA?Aşa rezultă din Codul Fiscal la capitolul regimuri speciale.Vreau o confirmare ca nu interpretez gresit. Exporturile sunt scutite, livrarile, achizitiile intracomunitare si importul
Cel mai recent răspuns: Cristina Carmen Dascalu , Consultant asigurari 20:56, 8 Decembrie 2011
Redau ce scrie in CF 2011 / art. 152
(8) In cazul in care livrarea de aur de investitii este scutita de taxa, conform prezentului articol, persoana impozabila are dreptul sa deduca:
a) taxa datorata sau achitata, pentru achizitiile de aur de investitii efectuate de la o persoana care si-a exercitat optiunea de taxare;
b) taxa datorata sau achitata, pentru achizitiile intracomunitare sau importul de aur, care este ulterior transformat in aur de investitii de persoana impozabila sau de un tert in numele persoanei impozabile;
c) taxa datorata sau achitata, pentru serviciile prestate in beneficiul sau, constand in schimbarea formei, greutatii sau puritatii aurului, inclusiv aurului de investitii.


[ link extern ] /

In cazul argintului stiu ca se pune problema TVA-ului pentru ca poate folosit ca materie prima si atunci are alt regim fiscal. Multumesc pentru intrebare, sunt interesata sa aflu si eu un raspuns documentat de un expert in domeniu.
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2011
Cristina Carmen Dascalu, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)
Tva - taxare inversa - export florip florip Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este diferenta intre scutirea de la plata TVA pentru o livrare de bunuri in UE (nu din cele supuse taxarii inverse in ... (vezi toată discuția)
Livrare in romania auto second hand achizitionat din ue eleonorac eleonorac Buna ziua, am o nelamurire:o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si inscrisa in ROI, achizitioneaza auto second hand din UE.Cand vinde auto in ... (vezi toată discuția)