avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Un nou nomenclator pentru activitatile ce pot fi ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Un nou nomenclator pentru activitatile ce pot fi desfasurate la norma de venit

[ link extern ]

Direcțiile generale ale finanțelor publice județene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor stabili norme anuale de venit pentru activitățile independente pentru care venitul net se determină  pe baza normelor anuale de venit, prevăzute în anexa la prezentul ordin,  şi pentru cazurile în care codurile CAEN corespunzătoare activităților respective nu se regăsesc printre cele înscrise cu titlu exemplificativ în Nomenclator.


Ce nu inteleg din asta, daca un cod CAEN sa zicem 6201 nu exista in noul nomenclator poate directia generala de finante a unui judet sa adauge de la sine putere codul respectiv la norma de venit (ma refer la textul cu bold)?
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2011
Popu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 13:56, 12 Decembrie 2011
Din cate inteleg eu din ordinul respectiv, codurile CAEN din coloana a treia sunt precizate doar "cu titlu exemplificativ" adica la unele activitati din coloana a doua nu au fost precizate toate codurile CAEN corespunzatoare. DGFP-urile vor trebui sa le completeze pe toate.

Pentru ca 6201 sa poata fi introdus de catre un DGFP trebuie ca activitatea "Servicii de informatica" sa se regaseasca undeva in coloana a doua cu grupele de activitati batute in cuie de MFP, ceea ce n-am gasit.

Ceea ce mi se pare ciudat este ca ordinul este emis de catre MFP in temeiul art. 49 alin. (2) din codul fiscal in vigoare, alineat care precizeaza ca DGFP-urile stabilesc aceste grupe de activitati nu MFP-ul.
Da asa e, activitatile sunt impuse de MFP, DGFP pot doar sa completeze cu coduri CAEN care tin de activitatile mentionate in anexa si sigur nicio directie nu o sa bage codul asta la Dactilografiere şi stenografiere depilda :) . Sanatosi sa fim, impozite sa platim...
Deci e definitiv? S-a scos PFA norma de venit in IT pe toate judetele?

asa pare din textul ala; stai ca am mai dat peste inca o ordonanta meseriasa
Citeste subiectul nou ce l-am adaugat!

www.avocatnet.ro/content/for...
Pe site-ul ANAF, La Legislatie chiar prima intrare in lista e
Ordinul ministrului finanţelor publice nr.2875/2011 privind stabilirea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri comerciale potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicat în Monitorul Oficial nr. 871 din 9 decembrie 2011

Deci e publicat si in MO.
Cei ce au fost la norma in 2011 pot sa verifice daca mai sunt si in 2012...

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma pfa domeniu it 2012 alex_83 alex_83 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema, intrucat de anul acesta codul caen 6201 (obiecul principal de activitate al ... (vezi toată discuția)
Pfa - trecerea la norma de venit - 6201 vs. 6202 manutmu manutmu Detin acum un PFA cu activitatea principala-cod CAEN 6201 despre care se tot vorbeste ca de anul acesta nu va mai fi la norma de venit ci la venit real si ca ... (vezi toată discuția)
Pfa, coduri caen aferente normei de venit 104 servicii informatice, timisoara danid danid Doresc sa infiintez un PFA, iar impozitul sa fie pe norma de venit. Care sunt codurile CAEN acceptate in judetul Timis pentru Servicii Informatice? Am vorbit ... (vezi toată discuția)