avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate SRL

Buna ziua
As dori daca se poate, o lamurire in urmatoarea problema: un srl doreste sa suspende activitatea din motive economice. Am inteles ca se poate pentru o durata nu mai mare de 3 ani. Ce se intampla insa in aceasta perioada? societatea mai are voie sa pastreze salariati? poate face concedierea tuturor salariatilor si mai ales, in ce conditii?
Va multumesc
Poate pastra salariatii, dar contractele lor de munca trebuie suspendate. Practic ei isi vor relua activitatea cand si-o reia si societatea.

Daca nu se doreste pastrarea angajatilor, contractele lor pot inceta ori prin acord, ori din motive ce nu tin de persoana salariatului (desfiintarea posturilor).
Suspendarea activitatii unei societati se face print-o hot. AGA care se inregistreaza la Reg. Com., o singara data si pentru o perioada de maxim 3 ani, mentiunea eliberata de Reg. Com. se depune si la Adm. Fin. Este de inteles ca aceasta societate nu mai poate avea angajati. Angajati pot beneficia de o concediere colectiva si vor primi somaj.
Ultima modificare: Vineri, 10 Octombrie 2008
Florian Turlete, Avocat
florinturlete a scris:
Angajati pot beneficia de o concediere colectiva si vor primi somaj.

Concediere colectiva inseamna cel puţin 10 salariaţi, dacă angajatorul care disponibilizează are încadraţi mai mult de 20 de salariaţi şi mai puţin de 100 de salariaţii. Sub aceasta limita sunt concedieri individuale.
Andreea Lisievici a scris:

Poate pastra salariatii, dar contractele lor de munca trebuie suspendate. Practic ei isi vor relua activitatea cand si-o reia si societatea.



Atunci le suspenda C.M.- urile le plateste 75% din salariu, dar ce te faci cu Adm. Fin.?, pentru ca in cazul suspendarii activitatii nu se mai depun declaratii, decat o declaratie pe proprie raspundere care tine loc de bilant.
Nu vad unde e problema.... La fel poate plati in continuare chirie pe sediu, asta nu inseamna ca are activitate.

Alte discuții în legătură

Incetare contracte de munca prin concediere larisa-m larisa-m Buna ziua In cazul unei societati ce are ca profil activitati de constructii se doreste ca angajatii sa fie concediati ca urmare a faptului ca vine sezonul ... (vezi toată discuția)
Concediere in timpul somajului tehnic anais2008 anais2008 Buna ziua! Intrebarea ce doresc sa v-o adresez se refera la cateva aspecte legislative din codul muncii. Va informez ca momentan ma aflu in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Ce trebuie facut pentru a declara somaj tehnic? Care sunt actele care trebuie intocmite? Trebuie sa intre un intreg compartiment sau se poate ... (vezi toată discuția)