mary-anna a scris:
Este bine ca la finalul actului celalalt fiu (viitor mostenitor) sa semneze si el si sa existe o mentiune ca in calitate de fiu al transmitatorului consimt la aceasta instrainare. Sigur veti primi un sfat corect in acest sens si din partea notarului.
Va multumesc din nou.
Deoarece nu am cunostinte in domeniu, incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru a fi sigur ca ceea ce doresc eu sa fac nu poate fi contestat ulterior.
In aceste conditii va mai deranjez cu urmatoarele nelamuriri:
1. daca celalalt fiu (al doilea mostenitor) semneaza la incheierea contractului de vanzare-cumparare ca este de acord, ar mai exista vreun temei legal prin care la dezbaterea mostenirii sa spuna ca nu mai este de acord si ca isi retrage semnatura
2. am inteles ca pentru donatii taxele notariale sunt mai mici decat la vanzare cumparare.
Exista si donatie cu uzufruct? Daca da, si al doilea fiu semneaaza ca este de acord cu donatia, donatia cu uzufruct nu ar fi un avantaj pentru noi, in sensul ca nu as plati atatia bani.
Sau ar exista o alta forma te transmitere a proprietatii care sa fie mai putin costisitoare?
Multumesc anticipat.