avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... avocat pentru persoane fara venit?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

avocat pentru persoane fara venit?

Buna ziua,

Exista o posbilitate pentru ca o persoana care nu are venituri sa poata totusi sa isi permita un avocat, daca vrea sa porneasca un proces? este numit un avocat din oficiu sau cum se poate proceda?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:55, 13 Decembrie 2011
Poate sa faca cerere pt ajutor public judiciar si daca i se admite de catre instanta, baroul va numi un avocat ( din oficiu).
Buna seara! Pentru inculpat este obligatoriu sa fie aparat de un avocat. Pentu partea vatamata ramane la aprecierea instantei. Eu am vazut multe cazuri in care nu s-a acordat acest drept...dar si invers.
Succes!
...exista si cauze civile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine apara interesul minorului in instanta civila si penala? asaofi asaofi Pun in discutie art 58 CPC, in situatii legate de: - stabilirea domiciliului minorului - dreptul acestuia la intretinere din partea nerezidentului - dreptul ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu Atonn Atonn Buna ziua, Sunt avocat de putin timp si as dori sa stiu cum se poate deveni avocat din oficiu. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Avocat numit din oficiu pentru persoana vătămată viktorV viktorV 1.persoana vătămată poate primi un avocat numit din oficiu, când totalul veniturilor din pensie, sunt în sumă de 759 lei ? 2.cererea de acordare a unui ... (vezi toată discuția)