avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... verificare existenta litigii pe o proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

verificare existenta litigii pe o proprietate imobiliara

Buna ziua,
Intentionez sa cumpar un teren si va rog sa imi spuneti cum se poate verifica daca asupra proprietatii respective exista vreun litigiu - inteleg ca in extrasul de carte funciara apar doar eventualele ipoteci.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: crinacristina , utilizator 17:28, 13 Decembrie 2011
cel mai usor puteti verifica in condica la arhiva daca titularul dr de proprietate al imobilului respectiv are vruen litigiu civil inregistrat la instanta in a carei circumscriptie teritoriala intra imobilul. puteti cauta dupa numele persoanei respective.
DE regula se probeaza cu certificat de carte funciara si declaratie autentica in fata notarului, se mai pot face verificari suplimentare la instantele de judecata si cele privid sovabilitatea vanzatorului.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Imi cer scuze, nu cred ca am inteles unde ar trebuie sa verific - la Tribunal sau la tot la Oficiul de Cadastru?
Nu imi era clar (inca nu imi este) in ce condica din ce arhiva sa verific. Instantele imi pot da mie informatii legate de procesele pe care le-ar avea proprietarul legat de acest teren? Stiu sigur ca au fost persoane care au cumparat propietati despre care au aflat ulterior ca au litigii si sigur proprietarul a semnat si declaratia la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii achizitionare teren in vederea construirii unui imobil ctin_cristian ctin_cristian Buna ziua, Doresc sa achizitionez un teren in vederea construirii unei case.. M-am gandit la 350 - 400mp. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Suprafata ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare vanzare-cumparare apartament BloodyRoots BloodyRoots Buna, apelez la bunavointa dvs cu urmatoarea problema: vreau sa stiu toti pasii necesari cumpararii unui apartament. Eu fiind cumparatorul, ce acte trebui sa-i ... (vezi toată discuția)
Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)