avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
O solutie ar fi sa reveniti la serviciu si sa intrati in concediu prenatatal sau sa incheiati un contract de asigurare cu CJPAS pentru aceasta perioada.
Persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani .
Cele 12 luni pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap.
buna ziua.in urma modificarilor adoptate ieri in camera deputatilor, mamicile care se afla deja in concediu crestere copil, - in cazul meu, acesta expirand anul viitor, in nov - beneficiaza de la 1.01.2009 de aceste modificari, respectiv modificarea sumei alocate, 85% din salariu? va multumesc
Cuantumul se va modifica de la data intrarii in vigoare a modificarii (adica 3 zile dupa publicarea in MO, daca nu se prevede altfel in text). Abia maine vom vedea varianta finala adoptata.
Va rog sa-mi spuneti daca modificarea vizeaza viitoarele mamici sau cele care nu au incheiat cele 142 zile de concediu si nu primesc inca indemnizatia de nastere. Mentionez ca am nascut o fetita la 1 septembrie iar concediul prenatal se termina in 11 noiembrie. In aceste conditii ma incadrez sau nu pentru 85%?
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)