avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri.
Am o fetita care implineste 2 ani la data de 28.03.2009. In prezent sunt in a doua luna de sarcina. Intrebarea mea este daca mai beneficiez de aceasta indemnizatie pentru cresterea celui de-al doilea copil, in situatia in care la implinirea celor 2 ani voi avea 7-8 luni de sarcina. Ce pot sa fac in situatia asta, cand am o intrerupere de 1-2 luni?
Cel mai recent răspuns: dteo13 , utilizator 10:53, 27 Noiembrie 2009
buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o intrebare: daca o persoana pleaca intr-o alta tara membra UE cu contract de detasare si ramane insarcinata in aceasta perioada beneficiaza de aceleasi drepturi cu ale celorlalti angajati? (sa nu poata fi concediata dupa anuntarea sarcinii indiferent daca perioada de detasare se termina inainte de nasterea copilului, sa beneficieze de concediu de maternitate / crestere copil, indemnizatie crestere copil, etc.?)
Beneficiaza de drepturile statului in care este detasata sau de cele din RO? Sau poate sa aleaga?

multumesc anticipat
Buna seara!
Am un prieten care a ramas somer si tb sa intre in cresterea copilului ca sa ramina sotia cu un venit fix din salariu.
El are vreo 20 de stupi cu albine care ii mai aduc niste venituri, dar nu este inregistrat decit la apicola. Preda mierea la centru de colectare, primeste bani pe ea, si cam atit. El zice ca veniturile din apicultura nu sint impozabile si ca nu ia luat niciodata nimeni taxe pe miere.
In momentul in care isi va face dosarul pt indemnizatie e posibil sa aiba probleme, adica sa ii refuze dosarul?
Cred ca ar fi mai bine sa transfere acest venit pe numele sotiei.
Este totusi un venit profesional. Este posibil sa fie nevoit sa dea banii inapoi la un moment dat.
buna ziua!
va rog daca poate cineva sa ma ajute si pe mine cu intrebarea de mai jos:
daca o persoana pleaca intr-o alta tara membra UE cu contract de detasare si ramane insarcinata in aceasta perioada beneficiaza de aceleasi drepturi cu ale celorlalti angajati? (sa nu poata fi concediata dupa anuntarea sarcinii indiferent daca perioada de detasare se termina inainte de nasterea copilului, sa beneficieze de concediu de maternitate / crestere copil, indemnizatie crestere copil, etc.?)
Beneficiaza de drepturile statului in care este detasata sau de cele din RO? Sau poate sa aleaga?

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia copilului pana la 2 ani - 85% din salariu anamarianastase anamarianastase Buna ziua, as vrea sa va intreb daca aveti informatii despre noua lege in care optional putem alege cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)