avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale radiere impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

radiere impozit auto

Buna ziua,

In anul 2005 am vandut un autoturism si am dus certificatul de radiere la primarie ( intr-o localitate rurala), pt a fi radiat de la plata impozitului. Mentionez ca pe vremea aceea la aceea primarie nu se completa cerere pt scoaterea din evidenta, pur si simplu se inmana certificatul de radiere functionarului care se ocupa cu impozitul si mai departe intocmea dansul ce era necesar, cred.

Acuma in anul 2008 am fost anuntata ca trebuie sa platesc impozitul pt aceea masina. Se pare ca acel functionar care acum nu mai lucreaza acolo nu a inregistrat acel certificat de radiere. Ulterior am aflat ca acel functionar nu mai lucreaza acolo tocmai din astfel de motive ca " a incurcat multa lume".

Am mers la politie la serciciul de radieri auto undea am solicitat si am primit o adeverinta din care rezulta ca masina a fost radiata si binenteles si data la care a fost radiata.

Am prezentat aceea adeverinta primariei dar noul functionar de acolo spune ca nu imi poate radia masina de la plata impozitului decat cu data de la carte am prezentat noua adeverinta si anume anul 2008 si nu din anul 2005, data la care a fost radiata. Nu imi poate scoate masina de la plata impozitului pe perioada respectiva ,fiindca, spune dansul ,primaria si-a facut bugetul pe anii respectivi si nu mai poate reveni asupra bugetului.

Stie cineva care este procedura corecta intr-o astfel de situatie?
Problema e ca eu nu am nici o evidenta ca am depus acel certificat de radiere la aceea data dar consider ca nu e vina mea ca primaria respectiva nu foloseste sau nu solicita persoanelor cereri de scoatere din evidenta de la plata impozitului. Daca ar fi solicitat o astfel de cerere acum as fi avut un numar de inregistrare cu data respectiva. Nici acum cand am prezentat adeverinta nu mi-a cerut si nu am completat nimic, probabil completeaza functionarul respectiv.

Sper sa ma poata ajuta cineva fiindca nu as vrea sa fiu obligata sa platesc ceva ce nu ar trebui sa platesc mai ales ca acum aceea suma este destul de mare.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina_gentimir , utilizator 16:17, 3 Martie 2009
Nu mai lasati acte nicaieri fara a fi inregistrate sau fara sa va dea ceva in loc (o confirmare de primire).
Faceti niste copii de pe adeverinta de la politie si mergeti cu o copie si la serviciul financiar al primariei ca sa va ia in evidenta ca ati platit niste sume nedatorate, iar in anii care urmeaza sa va faca compensari cu alte sume pe care trebuie sa le platiti. Si cereti o dovada ca ati inregistrat aceasta radiere.
In ceea ce priveste sumele deja platite, acei bani nu-i veti mai primi inapoi, deoarece sumele incasate ca impozit de catre stat sau unitatile administrativ-teritoriale nu se mai restituie. SIngurul mod ca sa ajungeti la 0, ca sa zic asa, este compensarea.
Multumesc d-ului avocat pentru bunavointa dumnealui de a-mi raspunde.

Stiti si dumneavoastra cum au functionat si cum probabil functioneaza inca unele primarii din mediul rural. Acolo nu exista registratura, nr. de inregistrare si alte formalitati de genul asta.

Asa cum am relatat mai sus masina a fost vanduta in anul 2005, tot atunci am lasat la primarie certificatul de radiere si am stat linistita in privinta asta. Acum in anul 2008 am fost anuntata ca trebuie sa platesc impozitul pe toata aceasta perioada din 2005 pana in anul 2008 fiindca la dansii nu este radiata. Acum in anul 2008 am prezentat aceea adeverinta de la politie unde se specifica ca masina a fost radiata din anul 2005 dar dansii, cei de la primarie spun ca nu pot sa o radieze de la impozit decat incepand cu anul 2008 data la care am prezentat aceea adeverinta si ca pe aceea perioada din 2005 si pana in 2008 trebuie sa platesc impozitul.
Si acum nu stiu ce sa fac fiindca dansii insista ca trebuie sa platesc impozitul pe aceea perioada, 2005-2008.
Da, doamna, platiti sumele pe care le aveti de dat pe perioada respectiva si cereti-le sa va faca compensare la anul, pentru ca sunt niste bani pe care ii dati degeaba.
Nu conteaza ca este primarie de sat, toti functionarii isi dau importanta atunci cand nu trebuie si cu ce nu trebuie.
Daca nu vor sa faca compensarea de care vorbeam, dati-i in judecata.
Intradevar va trebui sa platiti impozitul si pe anul 2008. Dispozitiile Codului Fiscal sunt foarte clare in acest sens. Plata impozitului inceteaza de la data de 1 a lunii urmatoare celei in care ati prezentat dovada faptului ca ati instrainat bunul anexata la cerere de radiere din evidente. Dar trebuia sa luati un nr. de inregistrare, sa aveti o dovada ca ati depus certificatul de radiere. Sa nu va treziti in situatia de a mai plati inca un an impozitul.
duna ziua !!
Am si eu o problema(o nedumerire)cu masina mea auto.Am un ford din 86 si nu am mai platit impozitul auto de 2 ani....acuma m-am gandit sa scot ceva bani pe ea dar nu stiu cum.Am vrut sa stiu daca o dau la dezmembrari auto mai trebuie sa o radiez din circulatie sau nu???...astept mesajul dv ...multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Plata impozit auto injusta ContSters168366 ContSters168366 Buna seara, Numele meu este Cristian Florescu, sunt din Targoviste si am o problema legata de plata impozituli auto pe care eu personal o consider injusta. In ... (vezi toată discuția)