avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale radiere impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

radiere impozit auto

Buna ziua,

In anul 2005 am vandut un autoturism si am dus certificatul de radiere la primarie ( intr-o localitate rurala), pt a fi radiat de la plata impozitului. Mentionez ca pe vremea aceea la aceea primarie nu se completa cerere pt scoaterea din evidenta, pur si simplu se inmana certificatul de radiere functionarului care se ocupa cu impozitul si mai departe intocmea dansul ce era necesar, cred.

Acuma in anul 2008 am fost anuntata ca trebuie sa platesc impozitul pt aceea masina. Se pare ca acel functionar care acum nu mai lucreaza acolo nu a inregistrat acel certificat de radiere. Ulterior am aflat ca acel functionar nu mai lucreaza acolo tocmai din astfel de motive ca " a incurcat multa lume".

Am mers la politie la serciciul de radieri auto undea am solicitat si am primit o adeverinta din care rezulta ca masina a fost radiata si binenteles si data la care a fost radiata.

Am prezentat aceea adeverinta primariei dar noul functionar de acolo spune ca nu imi poate radia masina de la plata impozitului decat cu data de la carte am prezentat noua adeverinta si anume anul 2008 si nu din anul 2005, data la care a fost radiata. Nu imi poate scoate masina de la plata impozitului pe perioada respectiva ,fiindca, spune dansul ,primaria si-a facut bugetul pe anii respectivi si nu mai poate reveni asupra bugetului.

Stie cineva care este procedura corecta intr-o astfel de situatie?
Problema e ca eu nu am nici o evidenta ca am depus acel certificat de radiere la aceea data dar consider ca nu e vina mea ca primaria respectiva nu foloseste sau nu solicita persoanelor cereri de scoatere din evidenta de la plata impozitului. Daca ar fi solicitat o astfel de cerere acum as fi avut un numar de inregistrare cu data respectiva. Nici acum cand am prezentat adeverinta nu mi-a cerut si nu am completat nimic, probabil completeaza functionarul respectiv.

Sper sa ma poata ajuta cineva fiindca nu as vrea sa fiu obligata sa platesc ceva ce nu ar trebui sa platesc mai ales ca acum aceea suma este destul de mare.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina_gentimir , utilizator 16:17, 3 Martie 2009
Politia nu poate radia din oficiu o masina , numai proprietarul masinii poate cere radierea acesteia.
De asemenea, potrivit Legii nr.44/1994 , veteranii de razboi sunt scutiti de plata impozitelor si taxelor locale.
Din 2005, se plateste taxa asupra mijloacelor auto de catre mostenitorul in a carui lot intra masina respectiva.
elis a scris:

De asemenea, potrivit Legii nr.44/1994 , veteranii de razboi sunt scutiti de plata impozitelor si taxelor locale.
Din 2005, se plateste taxa asupra mijloacelor auto de catre mostenitorul in a carui lot intra masina respectiva.

Multumesc pt raspuns.
Deci, in cazul meu, impozitul pe aceasta masina va fi platit din momentul mortii bunicului, sau din momentul cand o sa facem taxa de succesiune?
Problema mai grava este ca eu am fost anuntat acum o luna ca am aceasta suma de plata ( mi-a fost trimis un plic acasa).
Nu era normal sa fiu anuntat si acum 3 ani, si acum 2 ani, pt ca o radiam pana acum?
Impozitul se va plati de la data mortii bunicului dvs .... in mod normal , trebuia sa va instiinteze , dar cei de la FISC asa procedeaza , inainte de expirarea termenului de prescriptie trimit instiintari de plata.
Multumesc pt raspuns.
Aveti dreptate!
Dupa ce am primit instiintarea am mers la primarie, iar persoana in cauza m-a certat putin spunandu-mi ca am de gand sa-l las pe el sa-mi plateasca impozitul pt ca trebuie sa se prescrie.
Chiar trebuie sa scoata banii din buzunar el sau a incercat sa ma inbuneze pe mine si sa-l platesc?
Se prescrie totusi si am sansa sa nu-l mai platesc?
Am inteles ca se practica sa puna ei o suma mica (1 RON) si se prelungeste data de prescriere.Este adevarat?
Inca o data, va multumesc pt raspunsuri.
Stima.
Am o mare nelamurire.
Foarte recent a murit tatal meu. In proprietatea sa era o masina (care nu mai exista, nici acte nici nimic.....doar impozit neplatit). Care este urmatoarea etapa, intrucat chiar impozitul pe o masina inexistenta nu vreau sa-l platesc: - se poate prescrie o astfel de datorie intrucat proprietarul masinii a decedat? sau de ce as fi eu obligata sa-i platesc impozitul - daca nu fac act de mostenire/succesiune sau declaratie ..etc ca ar trece pe numele meu?
Ce se intampla cu aceasta suma neplatita din impozit si ce obligatii am eu cata vreme nu am de gand sa devin proprietarul acestei masini?

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la fisc constantin83 constantin83 Buna ziua, am si eu o problema si sper sa ma puteti ajuta cu niste lamuriri. am avut o masina (an fabricatie \'85) care a fost dezmembrata in urma unui ... (vezi toată discuția)
Plata impozit auto injusta ContSters168366 ContSters168366 Buna seara, Numele meu este Cristian Florescu, sunt din Targoviste si am o problema legata de plata impozituli auto pe care eu personal o consider injusta. In ... (vezi toată discuția)