avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri P.F.A. infiintare - traducator
Discuție deschisă în Traduceri

P.F.A. infiintare - traducator

Buna ziua,

Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător.

Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 22:59, 21 Ianuarie 2013
Te deplasezi la ONRC cu actele pe care le gasesti la linkul de mai jos, trebuie sa prezinti si autorizarea (nu stiu exact prin ce document se dovedeste calitatea de traducator).
[ link extern ]
rabina a scris:

Buna ziua,

Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător.

Mulţumesc.

Ghid pentru infiintarea PFA :
www.avocatnet.ro/content/art...
Documentele care atesta pregatirea profesionala pot fi:
- diploma de licenţa sau echivalenta din care sa rezulte specializarea in limbi straine sau
- copia legalizata a diplomei de licenţa care atesta ca ati absolvit un institut de invatamant superior in limbi straine sau
- copia legalizata a diplomei de bacalaureat ori echivalenta din care rezulta ca ati absolvit un liceu cu predare in limba straina sau in limba minoritătilor nationale sau
- copia legalizata a atestatului de traducator eliberat de Ministerul Culturii si Cultelor eliberat in urma promovarii examenelor din limba romană in limba straina sau din limba straina in limba romana.
Daca sunteti traducator autorizat si detineti autorizatie emisa de Ministerul Justitiei in acest sens, nu trebuie sa va inregistrati la O.N.R.C. ci doar la Administratia Fiscala de care apartineti cu domiciliul.
Detalii:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Multe alte detalii despre activitatea de traducator gasiti in topicul de traduceri aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
Buna,

Eu am fost astazi la ANAF sector 6 pentru inregistrare ca P.F.A. in baza autorizatiei de la MJ si mi-au cerut urmatoarele acte:

- documentul de autorizare (original si doua copii)
- actul de identitate (original si doua copii)
- dovada sediului declarat (eu am incheiat un contract de comodat cu parintii mei, pe numele carora este apartamentul; contractul nu trebuie autentificat la notar si se face indiferent daca adresa coincide cu cea din buletin) - copie si original
- declaratia de venit estimat (220)
- declaratia de inregistrare fiscala (070).

Declaratiile trebuie sa le aveti in doua exemplare, pe care le semneaza si le stampileaza functionarul de la ghiseu. Un exemplar ramane la ANAF, iar celalalt la dvs. Doamna de la ghiseu a fost foarte draguta, mi-a explicat ca trebuie sa vin peste 10 zile lucratoare pentru CIF si doua dintre registre (registrul de incasari si plati si cel de inventar) si ca tot atunci imi voi putea ridica si registrul unic de control (in baza CIF-ului).

De asemenea, am inteles ca voi avea nevoie de jurnal de vanzari si jurnal de cumparari, dar acestea se pot conduc pe calculator (puteti gasi model la adresa [ link extern ] ).

Voi reveni cu mai multe informatii cand trec la pasul urmator.

O zi frumoasa,
Diana
Va multumesc mult pentru informatii. Puteti sa ma anuntati si care a fost suma pe care a trebuit s-o platiti?
Pt traducatori nu mai e nevoie de PFA. E considerata profesiune liberala.

Alte discuții în legătură

Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)