avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri P.F.A. infiintare - traducator
Discuție deschisă în Traduceri

P.F.A. infiintare - traducator

Buna ziua,

Mă interesează care sunt paşii şi costul pentru a deveni P.F.A. ca traducător.

Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: rabina , utilizator 22:59, 21 Ianuarie 2013
depinde cu cine colaboreaza un traducator poate sa aiba si PFA si profesie libera.

nu toti doresc traducere legalizata ca NOTARI, AVOCATI
@Oracle
Singura diferenta intre Persoanele Fizice Autorizate (PFA) si Profesiile liberale este ca primele se inregistreaza la ONRC si profesiile liberale se inregistreaza la Administratiile Financiare dar, pentru ca si acestea din urma produc venituri, din punct de vedere fiscal sunt considerate PFA. Din acest ultim motiv si noi, cei autorizati suntem numiti PFA.

Traducatorii autorizati de Ministerul Justitiei isi desfasoara activitatea dupa inregistrarea la Adminsitratia Financiara ca Profesie liberala pe cand traducatorii care nu detin aceasta autorizatie devin PFA dupa incheierea formalitatilor de inregistrare a activitatatii la ONRC.

@olden
Calitatea traducatorului nu depinde de colaboratori, depinde de optiunea pe care a facut-o cand a hotarat sa devina traducator. Daca s-a limitat la a face doar traduceri simple se inregistreaza ca PFA si va colabora doar cu clienti care nu au nevoie de traduceri legale. Daca decide sa obtina autorizatia emisa de Ministerul Justitiei, colaboareaza cu oricine inclusiv cu institutiile statului (judecatorii, curti de apel, notari, avocati...)
L.C.
De acord. Insa unii clienti/beneficiari cer factura si atunci nu e de ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
Autorizatia de traducãtor expirã dacã nu devin pfa? justmyself justmyself Buna ziua, as vrea sa-mi obtin si eu autorizatia de traducator(fiind absolvent al Facultatii de Litere), dar nu vreau sa prfesez pentru moment, motiv pentru ... (vezi toată discuția)
Traducator pfa - pregatirea profesionala Roxie Roxie Buna seara, Intentionez sa imi scot autorizatie PFA (de la Registrul Comertului) pentru a putea lucra ca traducator. Am absolvit facultatea de limbi straine ... (vezi toată discuția)