Am apelat la un avocat din Constanta pe schimbare de nume. Desi ma incadram la lege, avocatul mi-a spus ca nu se aproba schimbarea la nu stiu ce birou. Banii nu i-a inapoiat. Dupa o perioada am avut nevoie de renuntare la cetatenie, mi-a spus ca tehnic imi e dator cu un serviciu juridic. Acum nu imi mai inapoiaza banii pe motiv ca eu nu i-a dat actele pe care mi le-a cerut.
Avem aici un caz ? Pot reclama acest avocat cu o sansa de a-mi recupera banii? Mentionez ca nu locuiesc in Romania, iar posibilitatea de deplasare este foarte limitata.
Va multumesc.
Daca avocatul are dreptate in sensul ca din cauza ca nu i-ati trimis actele necesare a esuat nu aveti nicio sansa.
Cat priveste celalalt aspect referitor la faptul ca nu s-a aprobat cererea dvs., avocatul nu are o obligatie de rezultat si daca s-a respins cererea in mod legal tot nu ati avea sanse la restituirea banilor.
Doar daca avocatul a avut o culpa clara in ceea ce priveste decizia functionarilor si din acest motiv acestia au hotarat impotriva vointei dvs. ati avea dreptul la restituirea banilor.
Puteti incerca sa va angajati un avocat din Constanta ca sa analizeze situatia dar va trebui sa il platiti si pe acesta.
Cred ca pentru un raspuns la obiect trebuie sa dati mai multe relatii in legatura cu activitatea desfasurata de avocat in baza contractului de asistenta juridica , daca acesta exista.
De asemeni trebuie sa comunicati ce nu a intreprins avocatul si de ce.