avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare bun achizitionat pe PFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare bun achizitionat pe PFA

Pe PFA am achizitionat un laptop si acum doresc sa-l vand catre o persoana fizica pentru a-mi cumpara altul mai performant.
Care este procedura corecta pentru a face tranzactia?
1. Trebuie contract de vanzare-cumparare facut la notor?
2. Pentru banii primiti pe bun, banuiesc ca o sa platesc impozit?
3. Cine evalueaza daca pretul cu care vand laptopul este unul corect? Daca nou a costat 2600Lei si dupa 10 luni il vand cu 1600Lei va fi vreo problema? Pot sa trec in contractul de vanzare ca bunul vandut avea zgarieturi la nivelul carcasei/ecranului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:48, 19 Decembrie 2011
Vindeti laptop-ul cu factura ,banuiesc ca aveti facturier daca nu va cumparati unul.Verificati cat ati amortizat din 2600 lei pana la acest moment si incercati sa-l vindeti la un pret apropiat valorii ramase din amortizare.
Fiind persoana fizica autorizata sa presteze acte de comert puteti vinde bunurile din patrimoniu. Pretul este cel stabilit de comun acord cu cumparatorul iar 1600 lei nu poate fi considerat mic daca este facturat si, ulterior, incasat. Bineinteles, venitul astfel obtinut este impozabil.
Activitatea mea ca PFA este de dezvoltare software si am ales sa emit facturi doar electronic, deci nu am facturier. Mai pot in acest caz sa emit factura unei PF pentru laptop?
Puteti emite factura tot electronic si pentru vanzarea laptopului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Computer personal folosit la pfa tibipfa tibipfa Buna ziua, Am urmatoarea problema - folosesc laptopul personal la PFA-ul recent inregistrat si doresc sa cumpar anumite programe (windows nou, adobe family, ... (vezi toată discuția)
Vânzare autoturism de la pfa la persoană fizică Melba22 Melba22 Vânzare autoturism de la PFA la persoană fizică Am un PFA (taxi) , doresc să închid PFA-ul, iar mașina să o trec de pe PFA pe persoană fizică, să ... (vezi toată discuția)
Platesc tva? avas avas Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) ... (vezi toată discuția)