avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu medical pentru un cadru didactic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu medical pentru un cadru didactic

Ma poate ajuta cineva
sunt contabila la o unitate scolara si am un cadru didactic cu norma didactica la trei unitati scolare si care a fost in concediu medical 5 zile in luna decembrie ,cum este corect :
1.sa se inregistreze concediu medical la unitatea scolara unde are baza cumuland veniturile realizate la celelate doua unitati pentru da determina baza de calcul aferenta concediului medical
sau
2.fiecare unitate scolara isi iregistreaza concediu medical pentru acelasi cadru didactic ,fiecare stabilind baza de calcul in functie de veniturile pe care le-a avut cadrul didactic in unitatea lor.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:21, 20 Decembrie 2011
Salariatul ca face copii legalizate de pe concediul medical si va depune originalul la una din scoli (de regula unde are functia de baza) iar la celelalte copiile si se va calcula separat pentru fiecare venit in parte.
Este corect cum spuneti dvs. la pc.2:
"fiecare unitate scolara isi inregistreaza concediu medical pentru acelasi cadru didactic ,fiecare stabilind baza de calcul in functie de veniturile pe care le-a avut cadrul didactic in unitatea lor"

ART.72,Norme60/32modificate prin norme 430 de aplicare a oug 158:
“Art. 72
(1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va inscrie «Conform cu originalul» si se va aplica stampila unitatii, parafa si semnatura medicului prescriptor, precum si, dupa caz, parafa si semnatura medicului sef de sectie, in cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii platitori au obligatia respectarii prevederilor art. 1.”

Ultima modificare: Marți, 20 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal irina.vas irina.vas Buna, Sunt administratorul unei societati si am si angajare facuta pe 2 ore/zi. Pe langa angajarea la firma mea mai sunt angajata si la o banca cu 8ore/zi. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical levantica levantica Buna ziua, o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu maternitate claudela claudela Buna seara, As dori sa stiu daca pentru calculul concediului de maternitate se iau in considerare toate veniturile din ultimele 6 luni. Mai exact, veniturile ... (vezi toată discuția)