avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art.11 lit a
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art.11 lit a

Buna ziua,

va deranjez cu o intrebare. Trebuie sa trec in carnetul de munca o adeverinta de vehime si am dat peste art.11 lit. a care nu stiu ce ar putea insemna in zilele noastre ca sa zic asa. adeverinta de vechime este din 1999. Ma puteti ajuta ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 14 Octombrie 2008
In vechiul Cod al muncii (din 1972 si pana la 01.03.2008) acest articol insemna "transfer in interesul serviciului" de la o intreprindere la alta. Institutia transferului nu mai exista in Codul muncii actual. Dvs. scrieti in carnetul de munca asa cum e pe adeverinta.
Ma tem sa nu fie o problema cu acest articol din cauza ca spitalul unde a lucrat este unul de stat. Nu pot trece pe carnet ca a incetat activitatea cf. adev. vechime nr..... ?#-o
Nu conteaza ca spitalul este al statului.
1. Puteti sa faceti inscrierea in carnetul de munca conform adeverintei.
2. Sau, daca aveti posibilitatea, sa va duceti la spital sa faca ei inregistrarea, sa semneze si sa stampileze in rubricile din carnetul de munca.
Succes!
P.S. Are dreptate "elis", e vorba de Legea 1/1970.
In carnetul de munca nu scrieti "incetat activitatea conform .... ci "transferat in interesul serviciului, conform art.11a din Legea 1/1970".
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
laraandy a scris:

Buna ziua,

va deranjez cu o intrebare. Trebuie sa trec in carnetul de munca o adeverinta de vehime si am dat peste art.11 lit. a care nu stiu ce ar putea insemna in zilele noastre ca sa zic asa. adeverinta de vechime este din 1999. Ma puteti ajuta ?Multumesc


Vechiul Cod al Muncii prevedea transferul la art.69 si nu la art.11 lit.a.
Articolul respectiv era prevazut in Legea nr.1/1970 a organizării şi disciplinei muncii în unităţile socialiste de stat si se referea la transferul salariatilorin interes de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in specialitate Partenie Rus Partenie Rus salutare, va deranjez cu o chestiune: o persoana incadrata drept consilier juridic pana in luna august a anului 2000 a fost transferata (\"operatiune\" ... (vezi toată discuția)
Angajare prin transfer Claudiu_Darius Claudiu_Darius buna ziua, am doua intrebari: 1) In cazul in care firma X se vinde la firma Y si angajatii sunt preluati prin transfer se pierd sporurile: de exemplu sporul ... (vezi toată discuția)
Lege din timpul lui ceausescu nikilapa86 nikilapa86 buna seara! va rog ajutati-ma si pe mine intr-o problema! as vrea sa stiu daca sotia mea beneficiaza de vechime in munca si ce perioada adica cit timp . mai ... (vezi toată discuția)