Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestatie decizie de revizuire emisa conform OUG nr. 1/2011

Am primit decizia de pensie si in cadrul acesteia o perioada de sase ani nu au fost identificati si au fost calculati conform Ordonantei 1/2011. Aceasta forma ma dezavantajeaza ca pe aceasta perioada conform ordonantei1/2011 am o reducere a veniturilor de circa 1200-1500 lei/lunar fata de ce am primit in realitate.
Am depus contestatie in care dovedesc functia indeplinita (fara sume care se pot regasii in arhiva sectiei pensii) .
Stiu ca voi primii raspuns ca s-a procedat legal conform ordomnantei1/2011.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac mai departe sa revin cu o alta contestatie sau sa apelez la instantele de judecata (daca da unde ar trebui sa ma adresez).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 18:41, 25 Decembrie 2011
Dupa ce primiti raspuns de la comisia de contestatii, va adresati direct tribunalului, sectia specializata pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale. Temei legal - art. 22, alin. (2) din OUG nr. 1/2011 coroborat cu art. 153, lit. d) din Legea nr. 263/2010.
Art. 22
...................................
(2) Deciziile comisiilor de contestatii pot fi atacate in instanta, potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
...................................

Art. 153
Tribunalele solutioneaza in prima instanta litigiile privind:
..................................
d) hotararile Comisiei Centrale de Contestatii si ale comisiilor de contestatii care functioneaza in cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii privind deciziile de pensie;
....................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare decizie de debit gratianec gratianec Buna ziua, Tata are 77 de ani si este pensionar. Prin toamna anului trecut a primit o adeverinta de la unul din locurile de munca, ce atesta faptul ca ... (vezi toată discuția)
Termenul de solutionare a contestatiei este un termen de recomandare? m.marinesco m.marinesco Bună seara, Conform art.150(4) din l. nr. 263/2010, o contestaţie se soluţionează in 45 zile. Este un termen de decădere sau recomandare? Daca este de ... (vezi toată discuția)
Refuzul casei de pensii de a calcula pensia numai in baza carnetului de munca alex9691 alex9691 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu experienta dvs sau cu o informatie utila pentru a da de capat unei probleme greu de rezolvat. In luna Dec 2011 sora mea a ... (vezi toată discuția)