avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare persoane cu handicap pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare persoane cu handicap pe perioada determinata

Potrivit art. 81 alin. (3) din Legea 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
"Art. 83. - (1) Persoanele cu handicap aflate în căutarea unui loc de muncă sau încadrate în muncă beneficiază de următoarele drepturi:
a) cursuri de formare profesională;
b) adaptare rezonabilă la locul de muncă;
c) consiliere în perioada prealabilă angajării şi pe parcursul angajării, precum şi în perioada de probă, din partea unui consilier specializat în medierea muncii;
d) o perioadă de probă la angajare, plătită, de cel puţin 45 de zile lucrătoare;
e) un preaviz plătit, de minimum 30 de zile lucrătoare, acordat la desfacerea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului pentru motive neimputabile acestuia;"
Avand in vedere dispozitiile mentionate mai sus care este perioada de proba in cazul angajarii unei persoane cu handicap cu contract individual de munca pe perioada determinata de 1 luna?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 14 Octombrie 2008
In acest caz, consider ca este aplicabil art. 83 din Codul Muncii care prevede ca :
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni.
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri privind legea 448 lulita lulita de program redus stiam,am si stat o anumita perioada la program redus de 4 ore ,dar asa vrea sa stiu imi sunt sau nu diminuate drepturile salariale si care ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap scutita de impozitul pe venitul din salarii ? ana_frincu ana_frincu Buna ziua, Ce plateste un angajator pentru o persoana cu handicap? Acesteia nu i se retine impozitul pe venitul din salarii? (vezi toată discuția)
Contractul de munca pe perioada determinata criistiina criistiina In urma cu 3 am incheiat un contract de munca pe o perioada de 3 luni de zile cu 30 de zile proba, dupa cele 3 luni m-au anuntat ca nu-mi mai reinoiesc ... (vezi toată discuția)