avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa poluare 1 Ian 2012 - auto avand prima ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa poluare 1 Ian 2012 - auto avand prima inmatriculare inainte de 2007

Buna ziua,

Am un autoturism care are prima inmatriculare in Romania in anul 2002, vreau sa o vand...
Avand in vedere ca - Legea "privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule" aprobata de Senat de Camera Deputatilor, avand ca data de publicare in Monitorul Oficial 1 Ianuarie 2012 - cumparatorul masinii ar trebui sa platesca o taxa de 1600 de euro din senin.
In art. 12 al prezentei Legi este mentionat "În termen de 30 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României Ministerul Mediului şi Pădurilor împreună cu Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Transporturilor şi
Infrastructurii vor elabora norme metodologice de aplicare a prezentei legi, care vor fi aprobate prin hotărâre a Guvernului.
Asadar daca cumparatorul inmatriculeaza masina sa zicem in 10 Ianuarie 2012, nefiind elaborata metodologia de aplicare a legii, cum se face plata taxei (adica se mai plateste?), sau se i poate cere, daca metodologia va prevede, plata taxei ulterior ?
Din cate stiu o Lege publicata in Monitor intra in vigoare la 3 zile de la publicare, asta in cazul in care nu este mentionat expres in Lege data intrarii in vigoare.

Va rog opinii.

Cel mai recent răspuns: ContSters196490 , utilizator 15:45, 31 Decembrie 2011
Legea a fost trimisa spre promulgare in data de 21 Decembrie, pana in data de astazi nu a fost promulgata. Presedintele are la dispozitie un termen de 20 de zile pentru promulgare sau poate cere reexaminarea legii de catre Parlament sau Curtea Constitutionala, astfel se reia toata procedura legislativa.
Legea publicata in Monitorul Oficial intra in vigoare la 3 zile de la publicare sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei. Pentru punerea in aplicare a legii este necesara metodologia de aplicare, care va fi elaborata dupa 15 zile de la publicarea legii in MO (conf. art. 14).

[ link extern ]


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua taxa auto 2012 ramona_79 ramona_79 De cand va intra in vigoare noua lege referitoare la taxa auto 2012? (vezi toată discuția)
Taxa poluare gelu1 gelu1 buna ziua cand intra in vigore noua taxa de inmatriculare (vezi toată discuția)
Taxa de poluare 2012 EmilCS EmilCS Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul unei masini fabricate in 2006 (cf certif de inmatriculare) si inmatriculata pe 26.01.2006, in LEASING, eu fiind ... (vezi toată discuția)