avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor modificari legislative - restituire bani concedii ...
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

modificari legislative - restituire bani concedii medicale

buna ziua! doresc sa stiu daca angajatorii care nu si-au depus cerere de restituire a banilor pe concedii medicale in termen de 90 zile au sansa de a recupera aceste sume. Stiu ca legiuitorul intentiona sa modifice constrangerea privind plata in baza unei cereri, pana la sfarsitul anului, deoarece exista foarte multi agenti economici care nu au depus aceste cereri.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:04, 27 Decembrie 2011
Nu am cunostinta sa se fi modificat ceva,ultimul act normativ in legatura cu depunerea cererilor pt. restituire este:Ordinul 130 din 18 februarie 2011 privind modificarea si completarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 60/32/2006
Publicat in Monitorul Oficial 141 din 24 februarie 2011,care la pc.9 prevede:



9. La articolul 77, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 77. - (1) Sumele reprezentand indemnizatii platite de catre angajatori asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acestia in luna respectiva, se recupereaza din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate din creditele bugetare prevazute cu aceasta destinatie.
(2) Pentru recuperarea sumelor reprezentand indemnizatii achitate care depasesc obligatia lunara de plata a contributiei pentru concedii si indemnizatii, angajatorul depune la registratura casei de asigurari de sanatate solicitarea scrisa conform modelului prevazut in anexa nr. 12, la care se ataseaza Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevazut in anexa nr. 18, precum si, dupa caz, dovada achitarii contributiei pentru concedii si indemnizatii, pentru perioada anterioara pentru care se solicita restituirea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare: compensare contributii - certificate medicale Mircea1990 Mircea1990 Hristos a inviat! Apelez din nou la bunavointa dumneavoastra de a-mi raspunde la o nelamurire referitoare la CNAS. Firma noastra a inceput sa aiba ... (vezi toată discuția)
Normele de aplicare a prevederilor oug 158/2005 roxana68 roxana68 Ordinului Nr. 60 /32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor OUG 158/2005, art. 77), privind concediile si indemnizatiile de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical editaama editaama un salariat dintr-o institutie publica care este diagnosticat cu neoplazii sau sida con indemnizatie 14 poate beneficia de concediu medical o perioada ... (vezi toată discuția)