avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 120 de zile?!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 120 de zile?!

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma lamuriti in urmatoarea problema:

In data de 13.08.2009, sotului meu i s-a intocmit proces verbal de contraventie, incheiat de politia Barlad, din care reiese ca a fost sanctionat cu amenda de 540 lei (9 puncte amenda) pentru savarsirea contraventiei prevazuta de art.102 alin.3 lit.c din O.U.G. 195/2002, republicata si aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, pt. o perioada de 90 zile.
In urma contestarii P.V. in instanta (in termenul legal) instanta hotaraste pe 13 oct. 2011 : admite in parte plangerea formulata de petent , inlocuieste amenda de 540 lei cu sanctiunea avertisment. Exonereaza petentul de plata amenzii.
Mentine sanctiunea complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, pt. o perioada de 90 zile. Irevocabila.
In termen de 15 zile de la data primirii hotararii judecatoresti, am depus permisul de conducere al sotului, la Politia Galati.
Ulterior, cand a intrebat daca poate da examenul pentru obtinerea permisului in 30 de zile, i s-a raspuns ca politia Barlad a hotarat suspendarea acestuia pentru 120 zile!!!

Intrebarea mea este daca e posibila modificarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, pe o perioada mai mare decat cea din hot.jud.definitiva.
Ca nu poate da examenul in termen de 30 zile, inteleg, dar sa ii suspende cu inca 30 zile...
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: primex , utilizator 14:14, 29 Decembrie 2011
Daca in procesul verbal durata suspendarii este de 90 zile aceasata ramane 90. Dupa desfasurarea procesului si daca permisul a fost predat in max 15 zile de la comunicarea hotararii instantei nu cred ca perioada de suspendare poate fi majorata cu inca 30 zile. Cred ca este o greseala. Dreptul la examinarea 13 din 15 este valabil pe intreaga perioada de suspendare. Daca acest examen nu este promovat atunci este marita perioada de suspendare. Mergeti in audienta la seful politiei rutiere si lamuriti situatia. Succes.
Daca ati calculat gresit nr de zile de la emiterea hot judecatoresti si pana la predarea permisului automat vi s-a prelungit termenul de suspendare cu 30 de zile. Pt ca nu vi se permite sa dati examinare cu 13 din 15 este necesar sa mergeti in audienta la comandantul politiei respective.
Mii de multumiri pentru raspuns!
Cele 15 zile le-am calculat din data inscrisa pe plic, iar permisul l-am depus la Galati in termen. Ar fi trebuit depus la Barlad?
Multumesc!
Chiar daca a fost depus la Galati trebuie sa aveti o dovada a depunerii lui in termen. Cu aceasta dovada solicitati dreptul de participare la examenul 13 din15, la politia rutiera de pe raza de domiciliu. Pt. Participre mai aveti nevoie de CI si de dovada de circulatie pt. 15 zile, care a fost eliberata la data retinerii permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare 90 de zile, examen obligatoriu?? bogdy29 bogdy29 Buna ziua! Daca s-a suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile + examen, dupa aceste 90 de zile se primeste permisul inapoi? sau numai dupa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suspendare permis auto dumis dumis In urma cu doua luni si jumatate mi s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, datorita unei alcoolemii de 0.20%. Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere pasmangiu pasmangiu Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcoolemie de 0.03 in jud Prahova pentru o perioada de 90 zile. Am depus contestatie la tribunal ... (vezi toată discuția)