Va rog daca se poate sa m-a ajutati cu cateva informatii despre deschiderea unei succesiunii in urmatoarele conditii:
-defunct-decedat acum 35 ani;
-mostenitori 5;
-titlu de proprietate (cf. L18) doar de pe numele a doi mostenitori;
-nu se inteleg amiabil.
As dori sa stiu daca si ceilalti trei mostenitori au drepturi aspra terenului si constructiei (casa) situate in intravilan.
Multumesc anticipat.
Daca ceilalti 3 nu au facut cerere conform legii 18 care valora Acceptare a succesiunii, nu pot avea drepturi asupra terenului din titlu de proprietate emis in baza acelei legi. Pe de alta parte , poate unul din cei trei succesibili daca au avut in posesie si folosinta neintrerupta Casa si terenul timp de 30 de ani poate invoca uzucapiunea.
Oricum conform noilor reglementari trebuie sa incercati o rezolvarez amaiabila, o incercare de a dezabate succesiunea notarial; Cu aceasta dovada ca nu s-a ajuns la consens va adresati instantei. In principiu colega mea are dreptate referitor la mostenitorii ce au facut cerrere, dar tocmai de aceea in cadrul unui proces destul de complex cu administrare de probe puteti obtine alte rezultate
Despre mostenire
ioananecula
Am o situatie foarte delicata in sensul ca:in anul 1986 tatal meu X a ramas mostenitor deplin in urma decesului ambilor parinti si au renuntat la succesiune ... (vezi toată discuția)
Sfat mostenire
vape
Bunica mea (decedata) detine un teren in Bucuresti in proprietate de prin anul 1938.
In timpul razboiului sau dupa aceea, l-a dat in folosinta unor vecini ... (vezi toată discuția)