avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt responsabilitatile agentului de circulatie ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt responsabilitatile agentului de circulatie atunci cand opreste un autovehicul pentru control?

Buna ziua ,as avea si eu o intrebare la prima vedere simpla : Care sunt atributiile agentului rutier(politistului) atunci cand opreste un autovehicul pentru control? cu referire daca se poate si la subintrebarea Agentul de circulatie poate opri un autovehicul fara a avea sau fara ai prezenta soferului motivul opriri? Motivul opriri poate fi si banalul ``Control de Rutina`` ? Astept detalii profesioniste si ``portite legale`` prin care un agent poate fi tras la raspundere de catre conducatorul auto . Va multumesc anticipat cu respect maxim RAZVAN ENE=D>
atributiile politiei, indiferent de departament se regasesc in legea politiei. controalele de rutina sunt legale si nu exista portite legale :)
chiar daca nu v-a fost comunicat motivul opririi, acesta nu este motiv de nulitate nici a pv de contraventie si nici a actelor procesual penale intocmite, dupa caz.
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
Mihai Costache, Avocat
Nu ma satiface raspunsul -cineva trebuie sa stie cum se pun la pun agenti indisciplinati si care sunt articolele de care trebuie sa ne legam PRACTIC si TEORETIC ce trebuie scris de exemplu la Observatii pe procesul verbal pentru acesta a putea fi castigat in instanta...CHIAR NIMENI NU STIE :-/
pusul la punct a unui agent poate echivala cu un ultraj, nu recomand. daca esti nemultumit este suficient sa notezi in pv " cu obiectiuni ce vor fi formulate in contestatie". apoi depui contestatie la judecatorie.
agentii nu se vor lasa impresionati de cunostintele tale legale, iti vor spune ca daca ai vreo problema, poti face contestatie. si ei stiu ca pv beneficiaza de prezumtia de validitatensi sarcina probeibeste iti apartine, ceea ce complica lucrurile mai ales daca esti singur in masina/strada.
iar daca aduci vreun martor mincinos si ei au avut pe masina montat un echipament de inregistrare, vei avea o problema mai mare decit un pv.
Multumesc frumos de raspunsuri credeam ca exista o cale legala de a atrage si atributiile agentului sa fie respectate nu numai ale soferului .:-/
De cand un pv beneficiaza de prezumtia de veridicitate? Chiar pot agentii constatatori a treaca tot ce li se pare ca vad? Atunci cand vor putea fi trasi la raspundere pentru abuzurile care le fac chiar de cei asupra carora sunt indreptate,sa plateasca din buzunarul propriu pe cei care isi pierd serviciul din cauza unui dosar penal ce treneaza ani de zile,atunci lucrurile vor intra pe un fagas normal.Pana atunci pentru oamenii normali nu functioneaza prezuntia de nevinovatie ci doar cea de "veridicitate"a pv.Constat cu parere de rau ca sunt destui avocati care nu au nicio problema cu incalcarea constanta a drepturilor celor anchetati recomandand nonsalant sa avem rabdare si gasesc tot felul de scuze organelor de ancheta.NU DOMNILOR!PROCURORII SI POLITISTII SUNT PLATITI DIN BANII NOSTRII SI TREBUIE SA-SI FACA PROMPT DATORIA NU SA TINA DOSARELE CU ANII!Si asta se intampla de regula atunci cand se bazeaza pe prezumtia de "veridicitate"a pv fara a avea alte probe si in mod voit taraganeaza dosarele ca asa vor moschjj lor.MI-E LEHAMITE.
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
tyar, utilizator

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - proba cu martori florin 33 florin 33 Daca semnez P.V.de contravetie si fac mentiuni ca nu recunosc fapta,agentul nu e obligat sa isi mentioneze un martor pt. a proba fapta.(exceptind cazul cind ... (vezi toată discuția)
Proces verbal amenda radar gabi_david gabi_david in data03/06/2010 am fost oprit de un echipaj al poltiei rutiere cu radar tip nou la iesire din localitatea sighetul marmatiei mau oprit din mers ei veneau ... (vezi toată discuția)
Contestatie retinere permis trecere pietoni AdrianBT AdrianBT Buna ziua. Am, va rog, o suma de nelamuriri referitoare la contestatia unui proces verbal de retinere a permisului auto: Mai intai faptele: Mi-a fost ... (vezi toată discuția)