avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de renuntare la apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de renuntare la apel

In cazul in care ambii soti au intentat proces de divort si au primit termene de judecata la distanta de aproape 2 luni, reclamantul care a primit termenul mai tarziu poate face cerere de renuntare la apel ? Deoarece se va prezenta la dosarul care a primit primul termen(in care este parat). In sensul ca, fiind vorba de aceeasi cauza se va solutiona inainte de termenul celui de al 2-lea dosar. Se poate face asa ceva? Daca da, ce trebuie scris in cerere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 21:49, 2 Ianuarie 2012
Nu faceti nici o cerere de renuntare la calea de atac, asta inseamna ca nu mai aveti pretentii in dosar si sunteti multumit cu hotararea instantei de fond.
La primul termen de judecata a recursului declarat de primul, se va atasa si dosarul de fond, iar acolo se va observa de catre instanta ca mai este un recurs declarat si de catre cealalalta parte, si va conexa dosarele.
In final va ramane un singur dosar cu numarul primului care a declarat recursul.
Cred ca nu m-am facut inteleasa,sau nu cunosc bine toti termenii juridici. Nu este vorba de recurs.Sunt 2 dosare de divort depuse de ambii soti,in care al meu a primit termen mai tarziu cu 2 luni. Normal ca ma voi prezenta la primul dosar(al sotului) si fiind vorba de aceeasi cauza, mai are rost dosarul meu ?
Prezentati-va la procesul care are primul termen, si incevederati judecatorului faptul ca si dvs ati formulat separat cerere de divort, in acest fel mai existant un dosar pe rol cu acelasi obiect si intre aceleasi parti. Indicati si numarul acestui dosar precum si termenul sau. In situatia in care va aflati dvs, judecatorul va conexa cele doua dosare care se vor judeca impreuna. Deci nu trebuia sa renuntati la cererea dvs, trebuie doar sa invederati judecatorului faptul ca mai exista un dosar pe rol cu acelasi obiect iar judecatorul va dispune conexarea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosare pensie in instanta brezan brezan Sotul meu este pensionar militar. In ianuarie 2011 a primit pensia recalculata ( in baza Legii 119/2010) pe care a contestat-o, ulterior dechizand actiune in ... (vezi toată discuția)
2 procese legate de pensia alimentara in acelasi timp? luminitza2007 luminitza2007 Buna ziua. As doi sa stiu daca este legal ca fostul sot sa depuna cerere de reducere pensie alimentara in conditiile in care se afla pe rol, in stadiul de ... (vezi toată discuția)
Conexare dosare - contestatie decizie suspendare cm si desfacere cm ContSters42601 ContSters42601 Sa contestat decizia de suspendare contract munca dar pina la punerea pe rolul instantei a fost desfacut si contractul de munca a carei decizie a fost si ea ... (vezi toată discuția)