avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu asistent medical cabinet medical individual in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu asistent medical cabinet medical individual in 2012

la multi ani!
intrebarea mea:la un CMI asistenta medicala are studii medii (liceu sanitar) si dupa noua codificare trebuie incadrat de ex. ca tehnician noul COD COR (325...) se pot incadra cu 840 Ron de la 1 ian 2012? sau care este salariul minim in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 8 Octombrie 2012
Buna ziua si La multi ani!

De la 1 ianuarie 2012, salariul minim este de 700 lei. Deci poate fi incadrata cu acest salariu. Coeficienti de ierarhizare nu mai sunt valabili, ei erau prevazuti in CCM la nivel national. Singurul CCM valabil si inregistrat la Directia Muncii este cel din ramura Constructii.
MULTUMESC
inca un lucru daca inainte de decembrie a fost incadrat cu COR 322101 asistent medical cu studii medii, acum intra sub cod 221101asistent medical cu studii superioare dupa Revisal
aveti idee, la ce cod se poate incadra
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Se incadreaza la cod COR 222101 "asistent medical generalist". Vedeti noile coduri COR.
@B EDIT,

Chiar daca este vorba despre CMI, in salarizarea cadrelor medii si auxiliare incadrate in aceste cabinete se aplica prevederile din
ANEXA III
FAMILIA OCUPAŢIONALÃ DE FUNCŢII BUGETARE "SÃNÃTATE"
CAPITOLUL II
Reglementări specifice personalului din sănătate, din unităţile de asistenţă medico-socială şi din unităţile de asistenţă socială/servicii sociale ,ART.10:


art.10
(1) Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale, organizate conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate se stabilesc prin negociere şi nu pot fi mai mici decât salariile de bază pe funcţii, grade şi trepte profesionale, stabilite corespunzător vechimii în muncă prevăzute pentru unităţi clinice.
(2) Reprezentantul legal al cabinetelor medicale din asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate care au pe lista proprie un număr mai mic de 1.000 de asiguraţi sau în cazul în care nivelul veniturilor realizate nu permite încadrarea personalului contractual cu normă întreagă poate dispune încadrarea cu fracţiuni de normă


1.In concluzie salariul pt. un asistent medical st. medii,fara grad principal si fara vechime,poate sa fie cuprins intre700lei min si max.1118lei.
Ar trebui sa reveniti si cu detalii si anume ce vechime in specialitate are respectiva persoana si daca are grad pr. pt. ca si de aceste aspecte se tine seama in stabilirea salariului individual corespunzator...

2.Cat despre codul COR,daca este vorba despre asistenta medicala cu st. medii,o incadrati la 322102 ,actuala clasificatie incadreaza cadrele medii sanitare cu liceu sau postliceal la surori medicale si doar cele cu st. superioare la asistente med. generaliste.Deci folositi 222101doar daca este vorba despre asistenta cu st, superioare.


@dansarariu,

1.Exista contract colectiv de munca valabil pt. ramura sanatate,este vorba despre
CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA nr. 455/01 din 19 iulie 2011 la nivel de Grup de Unitati al Ministerului Sanatatii si unitatilor din subordine pe anul 2011
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL PARTEA A V-A, nr. 11 din 9 august 2011
2.Coeficientii de ierarhizare despre care ati pomenit.nu s-au utilizat ...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Salarii medici in sectorul privat Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, va rog frumos spuneti-mi,daca, in urma noii legi ptr salarizarea unor categorii de bugetari, este obligatorie si modificarea salariilor medicilor ... (vezi toată discuția)
Salariul unui asistent medical incadrat in cadrul unui cmi ( medicina de familie) cristinas12 cristinas12 Ma numesc IONESCU MIHAELA CRISTINA , si sunt asistent medical generalist .grad principal, si am o vechime in acesta meserie de 16 ani . lucrez din anul 2000 la ... (vezi toată discuția)
Cod cor si timp de munca rdk67 rdk67 buna ziua, am 2 intrebari: 1-care este codul COR pentru asistent medical stomatologie si asistent medical radiologie (fara studii superioare)? Aleg codul pt ... (vezi toată discuția)