avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calculul cheltuielilor COMUNE pentru apartamentele cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calculul cheltuielilor COMUNE pentru apartamentele cu centrala termica de apartament

Buna ziua! La multi ani!

As vrea sa stiu cum se calculeaza cheluielile COMUNE si cum sunt ele repartizate pe apartamente, daca am centrala termica proprie? Va solicit pe aceasta cale si un temei legal, valabil. Multumesc mult! O zi buna!

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:02, 5 Ianuarie 2012
se calculeaza la cota indiviza...


Art. 48 din 230/2007
(1) Stabilirea si repartizarea sumei care priveste proprietatea comuna ce revine fiecarui proprietar din cadrul condominiului se fac proportional cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna.
(2) Cheltuielile efectuate de asociatia de proprietari pentru plata unor servicii de utilitati publice sau de alta natura, legate de proprietatile individuale din condominiu si care nu se factureaza individual pe fiecare dintre acestea, se repartizeaza dupa acelasi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, in conformitate cu prevederile contractului incheiat cu furnizorul respectivului serviciu.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Ianuarie 2012
ContSters230219, utilizator
Mai exact gasiti modul de repartizare a cheltuielilor comune in HG 1588/2007 adica in normele de aplicare a legii 230/2007.
Sunt celtuieli comune ce se repartizeaza pe cota indiviza (suprafata utila a apartamentului), cheltuieli comune ce se repartizeaza pe numar de persoane, cheltuieli comune pe beneficiar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De care cheltuieli este scutita o persoana scoasa de la intretinere? camelia constantin camelia constantin Ma numesc Camelia Incepind cu luna MAI 2010 am scos 2 pers. de la intretinere noi fiind 3 au plecat la tara pentru toata vara.Administratora mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli poparlan poparlan daca se incheie un contract de prestari de servicii pe nr de apartamente distributia platii se face conf lege 230 CAPITOLUL VI Cheltuielile asociaţiei de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative mercutyyo mercutyyo locuiesc singur intr un apartament cu 3 camere.vreau sa stiu daca este corect,legal ca sa platesc cheltuieli administrative(inclusiv salarii)in functie de cate ... (vezi toată discuția)