avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru inchirierea unui spatiu cu titlul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru inchirierea unui spatiu cu titlul de domiciliu

1. As dori sa stiu de ce acte am avea nevoie pentru darea unei camere in chirie atunci cind pe proprietare exista 3 proprietari?
2. Este obligatoriu si acordul la notar ar celorlalti 2 coproprietari?
3 Acordul doar a 2 proprietari din 3 e suficient?

Rog a se specifica legislatia care reglementeaza "acordul" in caz de coproprietate.
Cel mai recent răspuns: anabela33 , utilizator 22:51, 17 Octombrie 2008
2.da
3.nu
Legea nr.114/1996, legea locuintei, cu modificarile si completarile ulterioare
În principiu, coproprietatea presupune, chiar şi pentru acte de administrare, cum este închirierea, aplicarea regulii unanimităţii.

Acuma, depinde şi de situaţia de fapt. Dacă aţi făcut un partaj de folosinţă, iar camera pe care doriţi să o închiriaţi este în folosinţa dumneavoastră exclusivă, nimic nu vă împiedică să o închiriaţi.

În lipsa unui astfel de partaj, aţi putea închiria dreptul dumneavoastră de folosinţă aşa cum îl aveţi: în comun cu ceilalţi proprietari. Va fi de acord cel care doreşte să ia în chirie? Mă îndoiesc.

Liviu S.Bordaş

Da exista un partaj de folosinta. casa este divizata in doua cu intrari separate. Partajul a fost facut verbal, la intelegere. In comun este curtea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pod comun impexrom impexrom Intrebari: 1.Vanzarea unui pod comun aflat in propietate perpetua si fortata se vinde cu 2/3 sau cu acordul tuturor propietarilor? 2.Ce se intampla cu cei ... (vezi toată discuția)
Probleme de posesie in coproprietate dumitru_beniamin dumitru_beniamin Buna seara tuturor. As dori sa aflu in ce conditii coproprietarul indiviz al unui imobil - teren , poate dispune inchirierea unei cote parti a acestui ... (vezi toată discuția)
Intrebare soorin63 soorin63 Sunt coproprietar al unui imobil impreuna cu mama si fratele,ei locuiesc acolo eu nu.Intre timp s a demarat procesul pt iesirea din indiviziune si in acelasi ... (vezi toată discuția)