avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am platit ca girant; imi pot recupera banii de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular?

Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, pot sa merg in instanta ?
Ultima modificare: Duminică, 8 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: SimoM , utilizator 16:45, 26 Ianuarie 2012
Daca ati fost girant(garantul) si nu v-ati recuperat banii, inseamna ca imprumutatul nu si-a achitat datoria catre banca si ati fost executat silit si ati avut poprire pe salariu.

Daca am inteles bine, Dvs. nu aveti decat sa deschideti actiune in instanta impotriva imprumutatului. Dupa obtinerea sentintei finale (a unui titlului executor) veti putea sa va recuperati suma pe care ati achitat-o bancii, prin dobandirea unei parti din averea celui pe care l-ati girat (parte egala cu suma pe care ati platit-o in locul imprumutatului).Puteti solicita si plata de catre imprumutat a unor dobanzi si daune interese calculate de la data notificarii debitorului principal despre plata facuta bancii.
multumesc
florinmarginean a scris:

Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, pot sa merg in instanta ?


Eu ieri am primit plicul prin care sunt instiintata ca in 10 zile mi se va propri din salariu, fiindca d-na unde am fost giranta nu a platit ratele. Pot face de pe acum ceva, sa nu mai fie nevoie sa mi se opreasca din salariu? Poate fi constransa respectiva cumva sa-si plateasca datoriile?
In cazul Dvs. stimata @SimoM instiintarea popririi a sosit deja la locul de munca? Daca da, in acest caz nu aveti ce face decat sa discutati cu persoana respectiva pe care ati girat-o si poate isi achita datoria sau parte din ea. Daca nu, societatea la care lucrati este obligata sa va retina din drepturile salariale ce vi se cuvin pana la 50% din salariu, in cazul in care nu faceti dovada ca mai aveti si alte datorii personale de achitat lunar.
Nu a primit si institutia in care lucram instiintare, doar noi, girantii. De fapt imprumutul este facut la un C.A.R, nu de la banca. Cei de acolo au zis ca ne mai pot pasui putin, doar cat sa convingem respectiva persoana sa plateasca. Numai ca respectiva nu raspunde la usa, la telefoane, la mailuri. Si-a schimbat locul de munca (si domeniul, chiar) si nu a anuntat C.A.Rul. Nu stim cum putem s-o convingem!

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Executare silita Andrei567 Andrei567 Am girat un coleg la banca.acesta după o perioada de timp nu a mai plătiți rata.zilele trecute ne a venit la munca poprire amndurora pe salariu,cate 1/3 ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am si eu o intrebare anul trecut am girat pe cineva,iar ... ALYNA07 ALYNA07 Buna seara!Am si eu o intrebare Anul trecut am girat pe cineva,iar aceasta bineînțeles ca nu si.a achitat datoria.Suntem doi giranti,dar nu stiu cum, am ... (vezi toată discuția)