avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca refuza sa puna in aplicare o hotarare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca refuza sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca

Buna ziua. Am nevoie de un sfat in sensul ca nu stiu care ar mai fi pasii de urmat in speta de mai jos :
In septembrie 2010, in nebunia care s-a iscat atunci cu bancile, banca de la care am luat eu credit a optat pentru punerea in aplicare a OUG 50 dupa cum a vrut ea, fara sa tina cont de refuzul nostru expres sau de orice altceva. in aceste conditii am facut reclamatie la OPC, acestia au amendat banca si au dispus sa-mi calculeze corect rata dobanzii si sa-mi ramburseze sumele incasate abuziv. Banca a contestat PV in instanta, fond castigat, recurs anulat ca nefondat si uite asa din noiembrie am o sentinta definitiva. In baza sentintei, cei de la OPC au dispus modul de calcul al dobanzii, au dat formula de calcul pentru sumele ce tb. rambursate, i-au amendat din nou ca nu au aplicat ce zic ei si GATA ! Banca nu pune in executare nici sentinta nici masurile dispuse, iar OPC-ul imi zice ca nu mai are ce sa le faca ! EU CE FAC ACUM ? Poate cineva sa refuze pur si simplu aplicarea unei sentinte ? Platesc in continuare creditul ca si cum acea sentinta nu exista ? Care ar fi urmatoarele masuri de constrangere ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lorin7774 , utilizator 23:44, 25 Ianuarie 2012
dvs nu sunteti parte in proces deci sentinta nu va este opozabila- nu va afecteaza nici pozitiv, nici negativ.
insa, puteti chema in judecata banca si sa solicitati obligarea ei la corectarea modului de calcul al dobinzii, eventual returnare bani platiti eronat, etc folosind ca probatoriu pv si sentinta in baza careia a ramas definitiv.
ba da, am fost parte in proces, am avut calitate de intimati, am fost citati, sentinta comunicata, etc...deci eu consider ca sentinta ne e perfect opozabila.


in aceste conditii, banuiesc ca un nou proces nu poate fi luat in calcul, cazul avant autoritate de lucru judecat. Pot face plangere penala ? Persoana juridica raspunde penal ?
Adica imi e greu sa cred ca totul se termina aici si fiecare face ce vrea!
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
Aduc inca o data subiectul in atentia dvs., poate cineva reuseste sa-mi dea un sfat.
Chiar nu se poate face nimic cu aceasta sentinta definitiva si irevocabila ?
Banca asta e mai presus de lege ? ANPC i-a amendat inca o data pentru nepunerea in aplicare a sentintei si imi transmite ca mai departe nu mai poate face nimic. RAMANE ASA ???

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu respecta sentinta soti soti La Cluj OPC a castigat impotriva bancii definitiv si irevocabil in 10.10 un proces deschis pe OUG 50/10 tinandu-se cont de hot.CJUE in cauza C-602/10. In ... (vezi toată discuția)
Restituire penalitati si dobanzi la tva nedatorat bogdi bogdi Prin pv de control si decizie, admin. fin. constata ca SC datoreaza suma de....TVA, plus suma de.....penalitati de intarziere si dobanzi aferente si executa ... (vezi toată discuția)
Decizie civila nerespectata de banca diana_mm27 diana_mm27 Am depus la OPC o sesizare prin care faceam cunoscut faptul ca banca nu mi-a comunicat marirea dobanzii in scris la adresa de domiciliu, conform contractului ... (vezi toată discuția)