avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contestatie la executare bilet ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contestatie la executare bilet ordin

Buna ziua!Societatea noastra a refuzat un bilet la ordin din lipsa de disponibil.Ulterior am achitat partial prin compensare.Am vazut pe portal ca debitoarea a cerut investirea cu formula executorie a respectivului bilet.Cum ne vom putea apara in cazul in care achitam intreaga datorie(sau chiar daca nu ,iar datoria ramane doar partiala) in situatia in care vor avea formula executorie,iar aceasta va fi evident, pe intreaga suma inscrisa pe bilet?Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2012
Cristianna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 09:12, 6 Ianuarie 2012
Puteti fi mai explicita va rog. In situatia in care titlu cuprinde o obligatie pecuniara mai mare decat pe cea reala, puteti formula contestatie la titlu.
Multumesc pentru raspuns.Unde se introduce aceasta contestatie la titlu?Avem un termen in care o putem introduce?Ne va cita cineva?Multumesc
Din punctul meu de vedere, avand in vedere ca in materia biletului la ordin exista o lege speciala este vorba despre legea 58/1954 care reglementeaza modalitatea speciala de a contesta executarea in baza unui bilet la ordin - respectiv procedura opozitiei la executare, dispozitiile speciale ale acestei legi se aplica cu prioritate fata de dispozitiile generale ale Codului de procedura civila care reglementeaza contestatia la executare. Trebuie sa formulati opozitie la executare prin care sa invocati inexistenta datoriei cambiale cuprinsa in biletul la ordin, ea fiind stinsa prin plata. Daca este vorba despre o plata partiala, trebuie sa invocati faptul ca datoria cuprinsa in biletul la ordin nu coincide cu cea reala. Aceasta opozitie se depune la Judecatoria de la sediul celui care va executa silit. Pana cand posesorul biletului la ordin nu demareaza impotriva dvs vreun act de executare, nu puteti formula opozitia. Trebuie sa asteptati sa va trimita o somatie de executare, moment in care puteti formula opozitia la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Lucrez pt o firma, X, care a emis 5 bilete la ordin altei firme Y, pt garantarea platii unor marfuri.Aceste bilete au fost girate de firma Y la firma Z.Creanta ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat si pus in executare danic danic Va rog sa ma ajutati cu o speta legata de un bilet la ordin: Astfel, A emite un bilet la ordin catre B, iar B il gireaza catre C. Ulterior A isi achita ... (vezi toată discuția)