avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere Individuala: suspendarea activitatii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere Individuala: suspendarea activitatii

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ce trebuie sa fac pentru a suspenda activitatea intreprinderii individuale pe care o detin. Contractul cu firma pentru care defapt am infiintat II-ul a expirat si nu o sa mai am activitate. Care este procedura pentru suspendare si ce acte trebuie sa le am cand depun cererea de suspendare ( sau sa inchid efectiv II-ul ? ).
Va multumesc frumos pentru timpul si amabilitatea dumneavoastra in a ma ajuta

Cu respect,

Andrei
Cel mai recent răspuns: jannka , utilizator 15:12, 15 Aprilie 2015
aveti tot ce va trebuie in acest link
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
iulia53, utilizator
Va recomand radierea II-ului daca nu veti mai avea activitate in viitorul apropiat. Radierea va costa in jur de 50 de ron si trebuie sa depuneti la registrul comertului doar o cerere tipizata, certificatul de inregistrare si certificatele constatatoare in original. Nu aveti nevoie de certificat de atestare fiscala din care sa rezulte ca nu aveti datorii fata de stat ca si in cazul societatilor comerciale, dar in conformitate cu OUG 44/2008 puteti raspunde cu bunurile din patrimoniul propriu daca aveti debite neachitate.
si eu am un caz similar...am obtinut certif.constatator de la reg.comertului ,din octombrie 2014 se suspenda activitatea pe 3 ani ,dar nu inteleg de ce mi sa emis decizia de impunere pe anul 2015 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere if eco_ex eco_ex Am o IF ; vreau sa o inchid si sa imi transfer intreaga activitate pe o S.R.L. pe care nu am avut activitate de la infiintare. Care sunt procedurile si ce ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat medical daca detin un pfa nicaling nicaling Detin un PFA de taxi caruia i-au expirat licentele anul acesta si nu mai doresc sa continui activitatea din cauza costurilor ridicate. Daca am depus deja ... (vezi toată discuția)
Pfa Dumitrumarian Dumitrumarian Cum imi pot inceta activitatea ca PFA pentru un an de zile (vezi toată discuția)