avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ADOPTIE SI SCHIMBAREA NUMELUI unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ADOPTIE SI SCHIMBAREA NUMELUI unui minor

in 2009 am divortat,in urma divortului, minorul de 8 ani (acum)mia fost incredintat,acum mam recasatorit legal,se poate ca actualul meu sot sami adopte copilul si sai dea numele lui,aceesta avind si el in urma divortului minori la el,vrem ca baiatul meu sa poarta acelasi nume. cum pot sai schimb numele copilului ???
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:36, 10 Ianuarie 2012
Si in cazul adoptiei si in cazul schimbarii numelui pe cale administrativa (fara adoptie) este necesar acordul tatalui copilului.
nu am inteles,scuze!...imi trebuie acordul fostului pentru adoptie si nume sau doar pentru nume??????
Pentru ca minorul sa fie adoptat de actualul dumneavoastra sot este necesar acordul tatalui copilului (fostul sot).
De asemenea, este necesar acordul tatalui copilului daca doriti schimbarea numelui pe cale administrativa, fara adoptie. Informatii suplimentare la acest link: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe cale administrativa anagalamb anagalamb Buna ziua, Dupa prima casatorie am preluat numele sotului si la divortul de acesta am pastrat numele lui gandindu-ma atat la copilul nostru care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil minor adyfasie adyfasie Buna ziua, Am divortat in urma cu 3 ani, copilul a ramas in incredintarea mea, tatal nu a platit pensie alimentara niciodata si nu a vrut sa vada copilul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului janapopescu janapopescu Buna ziua. In urma divortului am ramas cu numele sotului din diferite motive. Ulterior am dat nastere unei fetite pe care am inregistrat-o cu numele meu ... (vezi toată discuția)