avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii asigurari de viata de grup
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii asigurari de viata de grup

Pentru o asigurare de viata de grup incheiata si platita de angajator pentru angajatii sai ce contributii se platesc si de catre cine?
Se constituie aceste asigurari venituri asimilate veniturilor din salarii?
Din punct de vedere contabil cum sunt tratate aceste asigurari de viata de grup?

Cel mai recent răspuns: ELENA MARILENA DIANA ANDRONESCU , Consultant fiscal 14:17, 4 Februarie 2012
Sunt suportate de angajator si sunt cheltuieli nedeductibile la calculul impozitului pr profit.Nu sunt asimilate salariului.
Am uitat sa precizez ca este o asigurate de grup dar are si o anexa in care sunt trecuti nominal salariatii cu nume, prenume, CNP si data angajarii.
Se mai mentin cele spuse mai sus de catre dvs?

Este posibil ca aceasta asigurare platita de angajator sa constituie o exceptie de la aplicarea contributiilor sociale, conform Titlului 9, art 296-15 punctul p . Totusi ele suporta impozitul de 16% conform Titlului 3, art 55 - g, din Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii datorate pentru asigurari de viata gabi.b gabi.b Se platesc contributii la bugetul de asigurari sociale, asigurari de sanatate, somaj sau impozit pentru asigurarile de viata incheiate de catre angajator ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata anamariacelik anamariacelik buna ziua asociatul firmei la cre lucrez a incheiat cu ING o asigurare de viata suportata integral de angajator? cum inregistrez din punct de vedere contabil? (vezi toată discuția)
Asigurare viata administrator care are calitatea de fidejusor radumuresan radumuresan Buna ziua, S-a incheiat un contract de leasing in care administratorul are si calitatea de fidejusor. In contract este prevazuta si o asigurare de viata in ... (vezi toată discuția)