avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CCC - stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CCC - stimulent de insertie

Buna ziua,

O salariata care a nascut in martie 2011 a intrat in CIC de 1 an.
Acum vrea sa revina inainte de implinirea de catre copil a varstei de 1 an, pentru a beneficia de stimulentul de insertie.

Intrebarea este: data nasterii fiind 15 martie 2011, cand ar trebui (termenul maxim) ea sa revina la locul de munca pentru ca totusi sa primeasca stimulentul.
a) la 1 februarie 2012
b) la 15 februarie 2012
c) la 1 martie 2012
d) la 14 martie 2012

Stiu ca legea zice "inainte de implinirea varstei de 1 an", ceea ce inseamna chiar si cu o zi inainte fara sa piarda stimulentul, insa nu stiu daca nu sunt ceva detalii administrative care sa o oblige sa revina in luna calendaristica anterioara sau cu o luna inainte.

Va multumesc!


Art. 7. — (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:25, 2 Martie 2012
Poate reveni oricand inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an. Cred ca variantele a, b sau c sunt mai potrivite.
Poate reveni la munca si in data de 28.02.2012 sau 29.02.2012 ... legea nu stabileste exact cu cat inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului ar trebui sa se reintoarca la munca ...
Buna ziua
Si eu am aceeasi dilema. Am nascut in data de 07.04.2011 si am optat pt concediu de ingrijirea si cresterea copilului pana la implinirea varstei de un an.Ca sa beneficiez de stimulentul de insertie ar trebui sa ma intorc din 01.03.2012 la munca?Asa as avea un salariu incasat inainte ca fetita mea sa implineasca un an.Sau ma pot intoarce incepand cu data de 01.04.2012? Va multumesc
Puteti sa va intoarceti oricand inainte de implinirea varstei de un an a copilului. Intoarcerea nu este conditionata de incasarea vreunui salariu inainte.
@ liliana.pop
Puteti sa va reintoarceti oricand la serviciu pana la data de 07.04.2012 ...

Alte discuții în legătură

Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani validunca validunca daca de la 1 martie 2012, beneficiaza si tata de concediu paternal pentru ingrijire copil pana la varsta de 2 ani,obligatoriu 1 luna., iar mama nu lucreaza, ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie dupa concediu fara plata mihaela_m84 mihaela_m84 Buna seara, Copilul este nascut pe 24 martie 2012, iar eu am optat pentru un an de concediu crestere copil. Conform modificarilor din 2012, concediul meu ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie - concediu paternal irinao irinao Buna ziua. Nu am reusit sa identific in forum raspunsul la urmatoarea intrebare. Imi cer scuze daca se repeta. In cazul in care parintele aflat in CCC revine ... (vezi toată discuția)