avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna ziua!
In urma cu 5 ani X (persoana in varsta, semianalfabeta), a fost convins de Y (ruda prin alianta cu X) sa mearga la notariat ca martor. Y avea la momentul respectiv 2 frati in viata. La notar a mers doar cu unul dintre frati si acolo au dat toti declaratii ca cei doi sunt singurii copii ai familiei. Ca urmare ambii au intrat in posesia unei sume de bani provenita din recuperarea banilor pe un teren lasat mostenire de mama lor, inselandu-l astfel cel de-al treilea frate.
In urma cu cateva luni, fratele pagubit a sesizat politia despre cele intamplate si tuturor celor implicati li s-au emis citatii. X este citat ca faptuitor pentru infractiunile de inselaciune si fals in declaratii. X are un proces de uzucapiune pe rol si doreste ca in perioada urmatoare, cand se va finaliza procesul sa incheie un contract de vanzare-cumparare. La acest moment se teme ca in urma primei declaratii pe care o va da la politie sa nu-i fie interpretate cuvintele si astfel sa-i fie pus la indoiala discernamantul. Din aceasta cauza l-a contactat pe Y cerandu-i bani de avocat, acesta refuzand aceasta propunere si spunandu-i ca s-a impacat cu persoana pagubita si urmeaza sa faca impreuna cu ea un supliment la acel act notarial si sa-i inapoieze toata suma.
La momentul incheierii actului notarial,X, neavand pregatirea necesara nu a inteles ce scop a avut in vedere Y si a crezut ca efectiv nu e nimic ilegal.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca X plateste un avocat care sa il asiste la primele declaratii date la Politie, isi poate recupera banii de la Y, avand in vedere ca el nu a stiut ce anume a presupus acel act notarial si nici nu a incasat bani in urma participarii ca martor la incheierea lui?
2. Cum anume credeti ca vor evolua lucrurile atat in cazul lui X cat si in cazul lui Y?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
CODEXQ, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 16:53, 9 Ianuarie 2012
Intrebarile dumneavoastra sunt confuze:
1. X sa isi rexupereze banii de la X ?????? (probabil va refereati de la Y..sau ma rog al treilea cum sii poate recupera...???) Incercati sa fiti mai explicit...
2. nimeni nu poate anticipa ce se poate intampla intr-un asemenea caz.....corect e sa isi puna fiecare cate un avocat si sa decida instanta...
1. Nu
2. In spiritul si litera legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 de zile WasntMe WasntMe Pe data de 23.02.2012 am atins in parcare un alt autoturism , incercand sa ies din parcare . I-am zgariat usor spoilerul spate . M-am inteles cu pagubitul (el ... (vezi toată discuția)
Furturi auto citatie mirelaaura mirelaaura Buna seara . Am revenit cu cazul fratelui meu cu masina cumparata, depistata la RAR ca find urmarita de Eurocaris . A fost a dat declaratie la Politie in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Mihai_alexandru Mihai_alexandru Buna ziua in luna februarie ,a anului curent am incheiat o Chitanta de mana ptr cumpararea unui autoturism.Persoana care dorea sa imi vanda masina,nu era ... (vezi toată discuția)