avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale SCUTIRE IMPOZIT VADUVA DE VETERAN DE RAZBOI ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

SCUTIRE IMPOZIT VADUVA DE VETERAN DE RAZBOI NERECASATORITA

Un veteran de razboi proprietar de apartament a fost scutit de impozit pe apartament.In urma decesului, sotia dobandeste dreptul de vaduva de veteran de razboi prezentand dovada si copia certificatului de deces la D.F.P.L..De la data decesului sotului pana la data dezbaterii succesiunii (cand ramane unica mostenitoare) ce procent de scutire i se acorda la impozitul pe cladiri? Mentionez ca dezbaterea s-a facut dupa 2 ani de la data decesului.






Multumesc!
Cel mai recent răspuns: m_irina , utilizator 15:23, 21 Octombrie 2008
De la data decesului pana la data dezbaterii mostenirii, vaduva va fi scutita in proportie de 50%, intrucat nu se stie numarul mostenitorilor, si acest procent opereaza pentru partea ei de mostenire care este certa (1/2). Dupa dezbaterea mostenirii, avand in vedere ca e unica mostenitoare, va fi scutita de la plata impozitului cu 100%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veteran scutit de plata impozitelor, decedat sorinudroiu sorinudroiu pana la ce data este scutit de plata impozitelor locale dupa deces, fiind beneficial L44/1944 si D118/1990, L 189/2000 data decesului conform Certificatului ... (vezi toată discuția)
Militar veteran Brumaalex Brumaalex Dacă pe contractul de vânzare cumpărare este trecută și soția se mai plătește impozit pe clădire dacă soțul este veteran? (vezi toată discuția)
Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)