avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La primul termen de judecare se poate cere amanare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La primul termen de judecare se poate cere amanare?

Buna seara. In 17 Ianuarie am primul termen in dosarul penal unde am calitate de invinuit.
1-Pot cere amanare pentru a mi angaja un avocat si pt a putea sa mi pregatesc apararea?
2-astazi am studiat dosarul la judecatorie si am gasit o cerer catre baroul avocatilor trimisa de presedintele judecatoriei pentru a mi se desemna un avocat din oficiu. Eu nu am cerut avocat din oficiu, doresc sa mi angajez avocat ales. Stiti cumva din ce motiv a solicitat acest lucru judecatorul?
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 01:36, 16 Ianuarie 2012
1. Da;
2. Pt ca asistenta juridica e obligatorie si nu exista la adosar delegatia vreunui aparator ales. In momentul in care va angajati avocat, delegatia celui din oficiu inceteaza de drept.
Daca nu va angajati avocat veti avea un avocat desemnat din oficiu.Nu cred ca va avea timp sa vorbeasca cu dvs. mai mult de cateva minute in ziua judecatii.

La primul termen puteti cere termen pentru a va angaja aparator si in prezent se acorda fara probleme.In trecut cam existau probleme...

Ar fi recomandabil sa depuneti cererea in scris pentru ca instanta sa stie.Cererea sa o depuneti inainte de termen si sa luati dovada de primire.
Daca veti intarzia la judecata veti fi acoperit...
Cu alte cuvinte sugerati sa depuna cererea si nici sa nu se prezinte in ziua respectiva
?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor avocat din oficiu ariana03 ariana03 Buna ziua As avea nevoie de ajutorul d-voastra: mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba avocatul din oficiu? seldom seldom Buna ziua, Sunt reprezentat intr-o cauza civila de un avocat din oficiu, intrucat nu am venituri. Baroul a numit un avocat din oficiu insa acesta nu se ... (vezi toată discuția)
Petent dosar penal - asistenta juridica gigelas gigelas Buna seara, O contestatie facuta la judecatorie,impotriva unei amenzi administrative,dispusa de organele de cercetare penala. Petentul,a solicitat un ... (vezi toată discuția)