avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante, penalizari, proces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante, penalizari, proces

Buna seara,
In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept valoarea a fost mica,insa a refuzat sa plateasca mentionand ca a fost furat...Mai nou am aflat ca doreste sa plateasca,MAI PUTIN PENALIZARILE,as dori sa stiu care este ordinea incasarii,pot incasa restantele fara penalitati...suma pentru care ne judecam o pot incasa,cum este legal,etic?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:37, 28 Februarie 2012
se poate incasa sumele ce sunt platite de restantier,si vor fi considerate de instanta asa cum va preciza respectivul
.Sumele restante de mai mult de 3 luni vor fi recuperate prin instanta.Aveti grija ca sumele mai vechi de 3 ani sunt prescrise. Daca proprietarul nu recunoaste o suma...sunteti pusi in situatia de a dovedi in instanta realitatea lor.
pot fi incasate si sumele pentru care ne judecam,perioada anilor 2004-2005?!
procesul a fost initiat inainte cu ceva timp,ani,de atunci ne tot judecam.ideea este ca asociatia a castigat procesul,insa el a facut recurs!
imi cer scuze pentru inexistenta termenilor juridici in exprimarea mea
Pai daca ati castigat procesul inseamna ca a fost obligat sa plateasca sumele solicitate de asociatie.
Acum daca a facut recurs si asociatia castiga si recursul, va trebui sa plateasca.
Poate si-a dat seama ca nu are nici o sansa, ca va pierde si in recurs si-atunci incearca sa scape mai usor platind catre asociatie doar restantele, fara penalizari.
Restantierul are dreptul sa plateasca orice suma. De fapt poate vira banii in contul bancar al asociatiei fara sa va intrebe.
De penalizari daca vreti sa-l scutiti, este decizia asociatiei, a comitetului executiv mai ales daca asociatia nu are de platit penalizari fata de furnizori.
Din moment ce ati castigat in prima instanta nu s-a prescris nimic si nu se prescrie chiar daca procesul dureaza 7 ani.
Oricum daca acum, inainte de a se judeca recursul, vrea sa plateasca ceva la asociatie, incasati banii si scadeti, stingeti datoriile cele mai vechi, adica cele mai vechi cote de intretinere concomitent cu cele mai vechi penalizari, adica acele penalizari aferente sau proportional cu suma ce se scade din debitele cele mai vechi.
Va multumesc frumos pentru ajutor!
as dori sa imi dati un sfat , sunt intr-o situatie inedita pentru mine , fac parte dintr-o asoc. de propr.cu un istoric agitat , unde un admin. a plecat cu o gaura de 4 miliard. lei , dupa care a venit venit altul de a facut si ala o gaura de ceva lei , si tot asa in vreo doi ani s-au perindat vreo 4 administratori de nu stiam ce sa mai facem : sa platim sau nu.Cu frica in sin mai plateam din doua in doua luni ceva bani .Ca sa nu ma mai lungesc , administratorul actual m-a actionat in instanta cu o datorie de vreo 1300 lei dar fara sa ma anunte anterior sau sa afiseze ceva la fisier.Eu acum as dori sa platesc din suma asta cam 75 % , ce se intimpla ? trebuie sa o platesc integral sau ramine la aprecierea lui ca in instanta sa-si retraga acuzatiile, urmind ca eu pe parcurs sa achit datoria?


Actiunea pe care a inaintat-o in instanta este formulata cam asa :"in fapt paratul propr. al apartamentului cu nr.... , nusi-a achitat contravaloarea intretinerii pe perioada feb 2011- septembrie 2011 , in suma de 1300 lei.Prin listele de plata a chelt. comune ce se pun lunar la afisierul scarii <( care nu au fost puse de vreo 3 luni )> ,se aduce la cunostiinta proprietarului asupra restantelor acumulate si a posibilitatii recuperarii acestora pe cale judecatoreasca . Fata de aceasta situatie de fapt ne vedem nevoiti sa introducem prezenta actiune si pentru motivele invocate va rugam sa admiteti si sa obligati piritul la plata sumei de 1300 lei. In drept ne intemeiem actiunea pe dispozitiile C.Civ. si ale Codului de procedura civila.Anexam alaturat inscrisurile doveditoare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Sistare alimentare cu apa pentru datorii generate de administrator kostin kostin Salutare.. ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau propuneri de pasi de urmat in vederea solutionarii acestei probleme? Situatie: 1.blocul are mai multe scari, ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)
Criteriul penalitatilor se aplica si la furnizor ? BEN46 BEN46 S-a incasat de la un restantier o suma mare de bani , iar in situatia activ -pasiv figuram la furnizor cu aceeasi suma de penalitati ... (vezi toată discuția)