avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante, penalizari, proces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante, penalizari, proces

Buna seara,
In prezent avem un caz special in bloc,,,comun in Romania,restantierul blocului...a fost dat in judecata in urma cu cativa ani,ce-i drept valoarea a fost mica,insa a refuzat sa plateasca mentionand ca a fost furat...Mai nou am aflat ca doreste sa plateasca,MAI PUTIN PENALIZARILE,as dori sa stiu care este ordinea incasarii,pot incasa restantele fara penalitati...suma pentru care ne judecam o pot incasa,cum este legal,etic?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:37, 28 Februarie 2012
.....(1) Dacă niciuna dintre părți nu face imputația plății, vor fi aplicate, în ordine, următoarele reguli:
a) plata se impută cu prioritate asupra datoriilor ajunse la scadență;

Pai plata este imputata de asociatie! :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare alimentare cu apa pentru datorii generate de administrator kostin kostin Salutare.. ma puteti ajuta cu ceva sfaturi sau propuneri de pasi de urmat in vederea solutionarii acestei probleme? Situatie: 1.blocul are mai multe scari, ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)
Criteriul penalitatilor se aplica si la furnizor ? BEN46 BEN46 S-a incasat de la un restantier o suma mare de bani , iar in situatia activ -pasiv figuram la furnizor cu aceeasi suma de penalitati ... (vezi toată discuția)