avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

as dori sa stiu daca primesc ceva bani inapoi din taxa de poluare; pentru un renault clio de 1.9 dti, (capacitate cilindrica1870 ; euro2 ), data fabricatiei iunie 2000 , inmatriculat in Romania in decembrie 2008 la care s-a achitat taxa de poluare in valoare de 8078 lei?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:30, 16 Ianuarie 2012
Daca proprietarul constata din calculul taxei de poluare ca are o suma de recuperat, trebuie sa desfasoare demersuri la DGFP locale,unde este inregistrat ca platitor de taxe pentru a depune o cerere tip si actele necesare pentru restituirea banilor.
Actele necesare de anexat la cerere sunt
- documentul doveditor al platii taxei pe poluare/ taxei speciale pentru autoturisme (chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont),
-copia cartii de identitate a vehiculului
-copie a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora.
Solicitantii vor mai indica modalitatea in care doresc sa primeasca banii - numerar sau prin cont bancar.
Procesarea cererilor dureaza pana la 45 de zile, iar plata se face pana la expirarea acestui termen.
Cei care nu doresc sa primeasca banii direct in contul pe care il vor indica autoritatilor, vor fi nevoiti sa se deplaseze la ghiseul unitatii Trezoreriei Statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare. gigelas gigelas Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine,daca se mai poate recupera taxa de prima inmatriculare si care ar fi etapele actuale in acest sens.Am auzit ca s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa pe poluare 25%? sau 100%? antalia antalia Am cumparat o masina in 2009, iar acum am depus cererea de recuperare a diferentei conform noii legi din 2012. As vrea sa va intreb daca, dupa toate acestea, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto. ContSters238413 ContSters238413 Va rog frumos sa-mi raspunda cineva competent care stie exact care este situatia nu la urma raspunsului sa-mi zica (asa mi se pare)daca am recuperat taxa de ... (vezi toată discuția)