avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati de intalziere/dobanda legala comerciala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati de intalziere/dobanda legala comerciala

societatea la care lucrez a incheiat un contract de executie lucrari iar la art. cu penalitati beneficiarii doresc aplicarea dobanzii legale comerciale. Imi puteti spune care este cuantumul acestei dobanzi legale comerciale? eu stiu ca se stabileste de comun acord. Exista si o alta prevedere legala legata de aceasta dobanda?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 23:51, 21 Noiembrie 2008
Gasesti dobanda legala in materie comerciala in OG 9/200 privind nivelul dobanzii legale.
Dobânda legală se stabileşte, în materie comercială, la nivelul taxei oficiale a scontului stabilit de Banca Naţională a României.
Intra pe bnr - info financiar
Ma pot angaja sa recuperez aceste penalitati pentru un comision din suma efectiv recuperata pe care il discutam
aveti dreptate, contractul este considerat legea partilor. depinde de dumneavoastra cum reusiti sa "jonglati" cu clauzele contractuale, astfel incat sa obtineti cat mai multe drepturi, dar nu trebuie sa subestimati si pregatirea celuilalt contractant. Incercati sa inserati in cluza penala un cuantum al penalitatilor de intarziere cat mai convenabil. In contract daca nu e prevazuta o astfel de clauza in mod expres, sau daca se face trimitere la ea dar nu este prevazut cuantumul , se aplica de drept art. 43 cod comercial (dobanda legala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala ylys ylys Imi poate spune cineva care este dobanda legala? care este modul de calcul a unei sume ce trebuie actualizata cu indicele de inflatie si dobanda legala? (vezi toată discuția)
Stie cineva? ok ok BUNA SEARA, VA ROG; TREBUIE SA CER INSOLVENTA UNEI S.C. CE NU MI-A ACHITAT FACTURILE DIN 2008, STIE CINEVA CUM SE CALCULEAZA PENALITATIILE , DACA IN ... (vezi toată discuția)
Nivelul dobanzii legale Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Ma puteti ajuta va rog sa aflu care a fost/este nivelul dobanzii legale pt anul 2007 si 2008. Va multumesc (vezi toată discuția)